Kampong tegen Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland

Kampong tegen Bloemendaal

Samenvatting

Einde wedstrijd

Kellerman mist, omdat de scheidsrechter denkt dat hij de bal met de bolle kant speelt. Bloemendaal wint de shoot-outs. Ook de video wordt afgewezen, Kellerman speelt inderdaad de bal met de bolle kant!

Het is weer Brinkman! Hij scoort weer. Bloemendaal op voorsprong

Jonas de Geus kan het beslissen! Maar ook hij kan de druk niet aan. Visser stopt en ook de rebound gaat over.

Jorrit Croon! Op het beslissende moment staat hij er niet! Het is weer Romijn die de bal stopt!

Arthur van Doren met het antwoord. Makkelijk zet hij beide teams weer op gelijke hoogte.

Wat een makkie! Kellerman scoort heel beheerst. De video kijkt er nog wel naar, hij zou misschien met de bolle kant hebben gescoord. Het doelpunt telt

Bovendeert mist voor Bloemdaan en het is weer gelijk. Romijn stopt de shoot-out

Phijffer mist voor Kampong. Zijn actie is te traag.

Fuchs mist. Het staat weer gelijk. Beide teams hebben een keer gemist. Keeper Harte is geblesseerd geraakt in de actie met Fuchs. Joren Romijn vervangt hem.

Kemperman scoort

Brinkman scoort voor Bloemendaal

Jonas de Geus scoort

Croon scoort

Pieters is de eerste voor Kampong. Zijn turn mislukt. Visser schopt de bal weg.

Shoot-outs

70′ De zoemer gaat! Maar net nadat er een strafcorner wordt gegeven nadat Harte de bal hoog uittrapt. Bloemendaal kan het beslissen voor de shoot-outs. Tim Swaen pusht! Over! We gaan naar de shoot-outs

69′ Kansje Fuchs! Zijn backhand wordt gestopt

67′ Shoot-outs komen er aan te pas als er niet meer wordt gescoord

64′ Oei, oei, oei, Sander de Wijn ontvangt zijn derde gele kaart van het seizoen. Komende zaterdag is hij geschorst. Deze wedstrijd moet hij vijf minuten op de bank zitten. De Wijn kan de laatste minuut nog meespelen.

61′ Strafcorner Bloemendaal door een duwtje van Kemperman tegen van der Drift. Prachtig hoe de corner wordt uitgespeeld. Arthur van Doren is degene die met een harde flats de bal in de hoek plaatst.

58′ Mocht er een speler van de wedstrijd bij Bloemendaal benoemd worden, dan zou Florian Fuchs deze wel eens kunnen opeisen. Niet alleen scoorde hij in de eerste helft, ook heeft hij meerdere malen een gevaarlijke actie richting de defensie van Kampong laten zien.

55′ Kampong begint aanvallend

Einde derde kwart

50′ Sander de Wijn speelt een goede wedstrijd. Hij is helemaal herstelt van een blessure

49′ Bovendeert is nog niet echt zichtbaar in de wedstrijd tegen Kampong. De spits van Bloemendaal is een tijdje geleden opgeroepen voor Oranje, maar laat zich nog niet zien

44′ Corner Bloemendaal. Harde inzet Jasper Brinkman. Harte keept goed en stopt de bal

43′ De mooiste aanval van de middag. Een prachtig lobje belandt bij Luickx die vrij oploopt naar Visser. Zijn inzet gaat net op de paal.

41′ Het spel gaat nu even op en neer. Kampong kreeg een kans, in de tegenstoot was het Bloemendaal met een kansje.

39′ Goeie redding van Harte op een harde inzet van Brinkman

36′ De tweede helft begint

Einde tweede kwart

Sander de Wijn probeert een bal aan te nemen in de cirkel van Bloemendaal.
Sander de Wijn probeert een bal aan te nemen in de cirkel van Bloemendaal. Foto: Roel Ubels

35′ De Geus speelt knap naar Kemperman, die een voetje zoekt. Mooie aanval van Kampong die een corner oplevert. Janssen op de kop. Prachtig, ook Havenga stond op de kop. Laatste genoemde sleept de bal half hoog in het net. Het staat 2-1.

30′ Nog vijf minuten op de klok voor de rust. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd

25′ Tweede corner Kampong. En ditmaal is het raak! En wat voor corner! Jip Janssen sleept hard de bal op de plank. 1-1

24′ Kampong krijgt de eerste corner. Janssen staat klaar. Oei zijn vizier staat nog niet op scherp, hij sleept net naast de goal

20′ Bloemendaal begint weer goed aan het tweede kwart

Einde eerste kwart

17′ Het eerste kwart zit erop

14′ Jasper Luijckx had moeten scoren! Vrij kan hij inschieten met een flats. De bal gaat niet in de hoek en de misschien meest sterk keepende keeper van Nederland, Maurits Visser, stopt de bal.

13′ Kampong neemt het initiatief nu over

8′ Dom foutje Sander de Wijn. Een bal die hij moet stoppen, gaat op zijn voeten. Strafcorner voor Bloemendaal. Swaen sleept, te hoog! De corner wordt afgekeurd.

6′ Kampong staat even onder druk. Bloemendaal heeft de bal

5′ Ook Fuchs was vorige week afwezig. Vandaag staat hij er, en hoe! Mooi combinatiespel wordt door de ster uit Duitsland beheerst afgemaakt. Het staat 0-1 voor Bloemendaal.

3′ Martijn Havenga speelt een van zijn laatste wedstrijden voor Kampong. Vaak is de speler beslissend geweest. Vandaag staat hij in de basis

1′ We zijn nu echt begonnen

0′ De heren van Kampong en Bloemendaal staan klaar voor de 1 ste wedstrijd van de play-offs. We gaan beginnen. Robbert Kemperman was vorige week nog geblesseerd. Deze week staat hij weer in het veld. De wedstrijd heeft toch nog enige vorm van vertraging, doordat de video niet goed werkt. Zie hier de uitslagen van de eerste wedstrijden in de mannen play-offs. De wedstrijd is uitgesteld tot 14.50 uur.

Kampong won in de kruisfinale vrij gemakkelijk van Rotterdam. Vandaag gaat het de strijd aan met Bloemendaal. Foto: Roel Ubels