EHL: Amsterdam schaart zich bij laatste vier na zege op Real Club de Polo

RV EHL Wimbledon Amsterdam

Amsterdam is er maandag in het eigen Wagener Stadion in geslaagd de halve finale van de Euro Hockey League te bereiken. De Noord-Hollanders versloegen in de kwartfinale het Spaanse Real Club de Polo. Doelpunten van de huidige nummer één in de Hoofdklasse kwamen rond de pauze tussen Q1 en Q2 van Robert Tigges en Valentin Verga.

RV EHL Wimbledon Amsterdam Tigges Pruyser

Amsterdam en Club de Polo konden niet helemaal aan de verwachtingen door het duel eerder op de dag tussen Oranje Zwart en Harvestehuder voldoen. De Nederlanders domineerden in de eerste helft en drukten het krachtsverschil uit in twee treffers. Tigges kon een zeker niet eenvoudige voorzet van Justin Reid-Ross, gevolgd uit een stopfout bij de strafcorner, knap binnenwerken. Drie speelminuten later was het opnieuw raak. Verga maakte meters na een spelhervatting en legde af op Tigges, die Mirco Pruyser diep stuurde. De spits gaf een strakke voorzet met zijn backhand die Verga, met de aanval meegerend, binnengleed.

Na rust wonnen de Spanjaarden aan kracht en kregen ze uiteindelijk ook goede mogelijkheden. Laurens Goedegebuure had op alle pogingen behalve één een passend antwoord. Tien minuten voor tijd scoorde Club de Polo uit een strafcorner. Matias Rey deflecteerde push zo dat de bal over de Amsterdamse doelman het net invloog.

Amsterdam schaart zich bij Kampong, Atlètic Terrassa en Harvestehuder. Die laatste ploeg is op 14 mei de tegenstander van de Noord-Hollanders in Barcelona.

Bekijk hier de wedstrijdfoto’s.