Halve finale WK Hockey: Australië-Nederland (LIVE)

wc-2018

Om 14.00 neemt Oranje het in de halve finale van het WK hockey op tegen regerend wereldkampioen Australië. Mocht Nederland de finale halen, treft het België dat Engeland in de andere halve finale met maar liefst 0-6 versloeg.

Opstelling Oranje: Pirmin Blaak (K), Glenn Schuurman, Lars Balk, Sander Baart, Mink van der Weerden, Robbert Kemperman, Valentin Verga, Billy Bakker (C), Thierry Brinkman, Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger.

2′ Bakker verliest de bal en Australië is voor het eerst echt gevaarlijk, maar Baart grijpt in

4′ Strafcorner Nederland: Versnelling Bakker die de bal voorgeeft, waarna de bal op de voet komt van een Australiër.

4′ Van der Weerden pusht hard op de Australische goalie vanuit de strafcorner

9′ GOAL! 0-1 Oranje via Schuurman, na een geweldige actie van Jonas de Geus

12′ Gevaarlijke actie van Oranje, een voorzet van bakker belandt via de tip van Pruyser op de keeper en raakt erna de paal

Einde eerste kwart, Nederland staat met 1-0 voor door een goal van Glenn Schuurman

17′ Strafcorner Australië na een overtreding van Jorrit Croon

17′ Govers haalt uit met zijn backhand maar treft Blaak

18′ Strafcorner voor Oranje. Seve van Ass haalt hard uit maar de bal vliegt naast

19′ Tweede strafcorner voor Australië. Govers met een mooie sleep maar Blaak behoudt het overzicht en redt

20′ GOAL! 0-2 Oranje via Seve van Ass. Prima actie en de goal gaat erin via een Australische stick. De goal komt op naam van van Ass

21′ Meteen na de goal is Australië gevaarlijk voor de goal van Blaak, die tot 3 maal toe in actie komt met een goede redding

25′ Groene kaart Verga

26′ Australië penetreert de cirkel en is opnieuw gevaarlijk. Blaak wederom met een fraaie redding

28′ Strafcorner Nederland na een lekkere actie van Hertzberger. Van der Weerden pusht de bal, en Hayward houdt de bal eruit met de voet. Opnieuw een strafcorner voor Oranje. Ditmaal belandt de bal op een Australische stick.

Einde eerste helft. Oranje leidt met 0-2, maar heeft dat mede te danken aan de uitstekend keepende Blaak.

31′ Eerste kans al na 30 seconden voor Verga, maar Hayward verdedigt

33′ Valentin Verga begaat opnieuw een overtreding en krijgt geel

41′ Van Ass versnelt en betreedt de cirkel, haalt uit met zijn backhand maar de bal belandt in het zijnet

42′ Pruyser met een individuele actie, maar stuit op de keeper van Australië

44′ 1-2. Australië versiert een strafcorner en via de variant veegt Howard de bal achter Blaak

Einde derde kwart, waarin Australië de aansluitingstreffer vlak voor het einde maakte. De wedstrijd is nog allesbehalve gespeeld.

51′ Australië schakelt de videoref in na vermeend shoot binnen de eigen cirkel. Het is inderdaad geen shoot, maar wel bolle kant. Alsnog een strafcorner voor Nederland. Van der Weerden haalt uit, maar treft de goalie.

53′ Australië wordt gevaarlijker. Blaak nu met een geweldige redding op een poging van Ogilvie.

55′ De keeper van Australië wordt nu vervangen door een veldspeler in een poging het tij nog te keren

58′ De bal gaat hoog via de stick van van Dam: strafcorner Australië met nog een kleine drie minuten op de klok. Govers haalt uit, maar Blaak haalt hem uit de hoek! Pirmin keept een uitstekende wedstrijd.

60′ 2-2. In de laatste dertig seconden komt Australië alsnog op gelijke hoogte. Nederland vraagt een videoreferral aan, is er een reden om het doelpunt af te keuren? De goal blijft staan.

Einde officiële speeltijd. We krijgen shoot-outs.

De eerste van Australië gaat over, Zalewski mist.

Hertzberger raakt! Via de rebound passeert hij Charter.

Biel schiet raak voor Australië. 1-1.

Pruyser mist, nadat de keeper de bal over de achterlijn speelt.

Australië nu op voorsprong: 2-1.

Kemperman mist in de gelijkmakende beurt.

Australië mist, na een fout van Brand.

Van Ass brengt Nederland in de vierde beurt weer op gelijke hoogte! 2-2.

Whetton brengt Australieë weer op voorsprong: 3-2

Van Dam met een heerlijke draai! Het staat weer gelijk: 3-3 na 5 beurten

Nederland mag nu beginnen. Sudden death. De spanning is om te snijden.

Hertzberger raakt! Nederland op voorsprong. 4-3.

Daniel Biel nu aan zet. BLAAK REDT! NEDERLAND NAAR DE FINALE!

Wat een heerlijke wedstrijd met een bloedstollend spannende shoot-outreeks. Australië is onttroond als titelhouder, en Nederland neemt het in de finale op tegen België.