Hockeysters Laren herbstmeister na ruime overwinning op KZ

De hockeysters van Laren gaan na zondag als herbstmeister de winterstop in. Op eigen veld werd afgerekend met rode lantaarndrager Klein Zwitserland: 6-1. De koploper uit ‘t Gooi kon vlak voor aanvang van de winterstop niet beschikken over topscoorder Kim Lammers (enkel), Willemijn Bos (achillespees) en Renske van Geel (nek).

De deze week veel besproken Wieke Dijkstra opende al vroeg in de wedstrijd de score voor de thuisploeg. Niet veel later maakte Naomi van As de 2-0 en de 3-0 tegen haar oude club, wat ook meteen de ruststand was.

Jeugdinternational Lisanne de Lange, die deze week meespeelde met Oranje tegen Zuid-Afrika, maakte vroeg in de tweede helft de 4-0. Vicky van den Broek diende de Haagse formatie de nekslag toe met haar 5-0 en 6-0. Alessia Padalino benutte nog wel een strafcorner, maar redde daarmee slechts de eer voor de ploeg van coach Eric van der Pol.

Klein Zwitserland heeft na 13 speelrondes nog geen enkel punt bij elkaar weten te sprokkelen en staat daarmee op de laatste plaats. Hoe anders is het bij Laren. De formatie van coach Richard de Snaijer staat ongeslagen aan kop.

PHe

Is het ooit voorgekomen dat een team zo ongenaakbaar aan kop gaat qua punten en doelsaldo? En, wat of wie maakt Laren dit seizoen zoveel beter dan het vorige? Vandaag stond de halve selectie aan de kant.

imke

Ze hebben Miek erbij. Verder zijn ze helemaal niet beter dan vorig jaar. Het zou toch een schande zijn als je met deze selectie niet bovenaan stond?
Einde van de rit in de finale gaan ze toch weer nat tegen DB.

pieter

@imke, wat een domme reactie, met miek erbij ben je dus beter dan vorig seizoen.verder is het een beetje te makkelijk om te zeggen dat het een schande zou zijn als je met deze selectie niet bovenaan zou staan, want de andere 3 playoff ploegen hebben toch ook hele behoorlijke ploegen.

Bram

Pfff Imke, de frustratie druipt er bij jou gewoon vanaf!! Wat een domme en zielige reactie!

Bosuil2

@pieter, bram. Waarom een domme reactie? Mentaal heeft den bosch wel een voorsprong. Laren is mooi bij elkaar gekocht, laten we hopen voor hun dat dit zich uitbetaald!

pieter

@bosuil, domme reactie omdat Laren door de komst van van Geenhuizen wel degelijk sterker geworden is, en domme reactie omdat de andere 3 playoff ploegen ook niet verkeerd zijn, daarom dus een hele domme reactie.
Mentaal zal Denbosch zeker een voorsprong hebben maar goed dat zullen we allemaal aan het einde van het seizoen merken.
De kern van Laren speelt al jaren samen dus met dat ingekochte valt het wel mee, tevens breken er vele jeugdspeelsters door en bij Denbosch,amsterdam en schc zijn ze ook niet allemaal in de eigen jeugd begonnen, domme opmerking dus.