HWL3 Brasschaat: De poulefase, dag 6 (heren)

Kampong East Grinstead EHL MdW Jackson

Op dag zes van de Hockey World League in Brasschaat stonden tweede en derde poulewedstrijden op het programma bij de mannen. Vier landen kwamen in actie, gastheer België was het enige team van Poule B dat zich niet hoefde in te spannen.

Kampong East Grinstead EHL MdW Jackson van den Berg

© Maurice de Wert

14.00 uur Poule B: Maleisië – Ierland 4-2

Maleisië won van Ierland en voert Poule B aan met twee zeges. Ierland kwam tot twee keer toe terug van een achterstand, maar na de 3-2 was het Iers verzet gebroken. Izwan Fridaus Ahmad Tajuddin was de opvallendste man aan Maleisische zijde. Ahmad Tajuddin scoorde tweemaal, het eerste en laatste doelpunt, en moet een keer met groen en een keer met geel plaatsnemen op de strafbank.

16.00 uur Poule B: Groot-Brittannië – China 8-1

China blijft na de wedstrijd tegen Groot-Brittannië puntloos en op deze manier ziet het ernaar uit dat de Chinezen de kwartfinales mislopen en om de negende plaats zullen moeten strijden. Tegen de Europeanen had China nauwelijks iets in te brengen. Zecheng Li maakte de eretreffer in de 26ste minuut, maar verder dan dat kwamen de Aziaten niet. Groot-Brittannië wint voor het eerst deze HWL en staat met vijf punten op de tweede plek in Poule B.