HWL4 Raipur: Oranje ten onder na dramatische slotfase

Rupinder-Mandeep-Singh-India-593x600

Het Nederlands elftal sluit de Hockey World League 2015 af als vierde. De troostfinale tegen gastland India kende een dramatisch verloop. Oranje pakte de voorsprong, stond achter, kwam gelijk, zag India met nog enkele minuten op de klok twee goals voorsprong nemen, maar scoorde uit een strafcorner in de ultieme slotfase alsnog de gelijkmaker. Ook de shoot-outserie kende een gelijke ontwikkeling, maar deze eindigde wel in mineur voor Oranje. Rupinder Pal Singh schoot de beslissende bal raak vanaf de strafbalstip.

Oranje zal moeten terugzien hoe het de ogenschijnlijke comfortabele voorsprong uit de eerste helft uit handen gaf na rust. Mirco Pruyser en Niek van der Schoot hadden doel getroffen en Nederland had de wedstrijd onder controle. De Aziaten waren echter nog niet verslagen, want na rust scoorden Ramandeep Singh (twee maal) en Rupinder, waardoor India tien minuten voor tijd leidde.

Mink van der Weerdens gelijkmaker uit een strafcorner was van erg korte duur. Nog geen minuut later had Rupinder zijn tweede treffer gemaakt en een fractie later was het zelfs 3-5 door een goal van Akashdeep Singh. In de resterende vier minuten kreeg Oranje aan de hand van Van der Weerden het toch voor elkaar op gelijke hoogte te komen. De 5-5 viel in de ultieme slotfase uit een uitspeelcorner.

In de shoot-outs die volgden pakten de Oranjemannen twee keer de leiding, Billy Bakker en Seve van Ass scoorden, terwijl Jeroen Hertzberger en Mirco Pruyser misten. India kwam gelijk en zag Valentin Verga’s inzet op de zijplank terechtkomen. De vijfde poging van de Indiërs werd, na een overtreding van Pirmin Blaak, gepromoveerd tot een strafbal. Rupinder schoot vanaf de stip het brons binnen voor zijn land.

Remco

Ondanks de zgn “geweldige ” Caldas, toch een afgang . Het blijft natuurlijk het ” korfbal” van de lage landen. Dit ondanks alle drukdoenerij

Dick

De hockeywereld doet er alles aan om het erg goed en belangrijk te doen lijken, maar het is natuurlijk een mini mouse sport.

Boekanier

Tijd voor Caldas om keuzes te maken:

– waarom Pirmin Blaak nog steeds op goal nu toch echt wel duidelijk is dat Stockmann eerste keeper is?
– Verga, Hertzberger, Jonker stelden allen als gevestigde orde teleur, tijd voor jonge spelers om het stokje over te nemen.
– Het spel van Australie is nog steeds een wereld van verschil, ze zijn een stuk fysieker en hebben top spelers zoals Dwyer.

Mijn selectie voor OS:

Doel: Stockmann

Verdediging: Baart, Schuurman, Vd Horst, De Wijn, Vd Weerden, Turkstra

Middenveld: Van Ass, Vd Schoot, De Voogd, Kemperman, Hofman

Aanval: Pruyser, Brinkman, Bovendeert, Bakker

Dama

Verder weg dan ooit, gewoon een heel slecht toernooi. Kritiekloze interviews met de aanvoerder, deze generatie jongens mist een leider eh winnaars.

Jan

En dan was iedereen na de halve finale tegen Australie nog zo positief, o wat zijn ze dichterbij gekomen. Nou daar was in deze wedstrijd niks van te zien. Was een slechte 2de helft, hoe doelpunten weggeven werden. 2-0 voor en dan geef je de wedstrijd zo uit handen, de hele controle waren ze kwijt. Even een tegenslag, en het team zakt als een kaartenhuis in elkaar. Zo sterk en goed is het team dus ook weer niet als wij dachten..

wim

Het wordt tijd dat van Puffelen weer fit is,en daardoor weer geselecteerd kan worden.
Het gehol en gevlieg dat al jaren aan de gang is met het ned.elftal moet eens een keer stoppen.
Max krijgt het vooralsnog niet voor elkaar.
Dacht dat vd Horst nu wel eens klaar was om 7 man te passeren en dan te passen.
Teveel balverlies door verschillende personen,waardoor we steeds onnodig in de problemen komen.

sjon

Van puffelen de man.. Die mag de veters van van der Horst nog niet strikken joh, waar heb je het over.

tatoum

Wat een onzin dat het een B sport is. Prachtig tophockey waarbij de verschillen klein zijn. En dat zonder Ierland, Spanje, Nieuw-Zeeland, Pakistan en Zuid-Korea.