HWL4 Rosario: Opnieuw een ruime overwinning voor Oranje

Oranje Nederland Nieuw Zeeland dames RUO6117900 Hoog

De Oranjedames hebben ook hun tweede wedstrijd van de eindronde van de Hockey World League in Rosario ruim gewonnen. Na de 5-1 tegen Duitsland, wonnen de vrouwen van Alyson Annan met één doelpuntje minder van Nieuw-Zeeland. Caia van Maasakker, Kelly Jonker, Laurien Leurink en Ellen Hoog maakten de Nederlandse doelpunten.

Bij de vroege voorsprong die Oranje pakte, had Van Maasakker het nodige geluk. Haar push werd door de Nieuw-Zeelandse strafcornerverdediging nog aangeraakt, waardoor de bal hoog in het doel verdween. De gelijkmaker kwam op naam van Petrea Webster. Zij ontving een prachtige pass van Anita Punt, de middenveldster die overal op het veld te vinden was, alleen in de cirkel. Joyce Sombroek redde in eerste intstantie, maar gaf een rebound weg in haar redding. Webster reageerde alert.

Vlak voor rust ontving Maartje Krekelaar, die opnieuw een prima wedstrijd speelde, de bal in de cirkel. Jonker kon Krekelaars pass bij de tweede paal intikken. De aanvalster van Amsterdam leek ook de maker van de 4-1, maar gaf zelf aan dat niet zij, maar Leurink de bal als laatst toucheerde.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd was de 3-1. Lidewij Welten zette een combinatie op met Eva de Goede en gaf voor aan de vrijstaande Hoog. De Amsterdamse twijfelde niet, en mepte de bal in één keer het dak van het doel in.

Oranje speelt woensdag om 1:00 tegen Zuid-Korea en heeft aan een gelijkspel voldoende om groepswinnaar van Poule A te worden.

S

Ik vind dat Eva maar vooral Naomi opvallend matig spelen. Ze is onzichtbaar, slordig spel,snel balverlies, maakt geen acties of heel voorspelbare acties

In deze vorm heeft zij niets in Rio te zoeken

Enkel op naam en faam moet je niet selecteren

Ik hoop dat Annan de diva’s durft thuis te laten , indien zij zich niet verbeteren

jonathan

Dan moet je beter kijken. De goede was gister ongeveer bij elke aanval betrokken en speelt wekelijks erg goed bij Amsterdam. van As is ook nog steeds een van de betere speelsters in de hoofdklasse en ik vind haar helemaal niet zo slecht spelen. Als je deze 2 niet selecteert wie in godsnaam wel dan…

hoek

vind De Goede juist een sterk toernooi spelen. komt weer een beetje in haar spel van voor haar blessure, goed om te zien!

S

Eva speelt nog niet fantastisch maar er zit een stijgende lijn in , maar bij Naomi wordt het alleen maar minder en minder
Ik zie haar graag spelen maar op dit moment is ze onzichtbaar , niet betrokken bij het spel , maakt ze nauwelijks acties en als ze die al maakt dan levert ze bijna direct de bal weer in
Mevr is een beetje te makkelijk en laks geworden en ze kan vast beter dan wat ze nu laat zien

Bommel

S, ik weet een hele goede opticien!

Drommels

Waar blijft de motivatie van de straf van Willemijn B.?

@Bommel

Moet helaas zeggen dat S een punt heeft en niet naar de opticien hoeft.

Jonathan

Ja, ja dus jullie vinden dat de goede en van as niet mee moeten naar de spelen. Welke 2 speelsters wel dan? Omdat die nu al beter zijn en de kansen op goud dus vergroten.

Bommel

de Goede en van As laten afvallen -> wat een waanzin!
van As heeft tegen Duitsland een prima partij gespeeld, veel dreiging, bindt veel tegenstanders!
de Goede was tegen Duitsland nog niet goed, maar speelde tegen Nieuw Zeeland prima! Zij heeft een flinke blessure gehad en zal terug in haar ritme moeten komen. Zij is al wat ouder en iedereen weet als je dan moet terugkomen van een blessure dan kost dat meer tijd.
Deze 2 dames zijn belangrijk voor dit team, een sterke coach zal deze 2 dames kunnen motiveren en op het rechte pad houden. Deze coach zal dat prima doen!
Hou eens op met dat negatief gedoe, ga er achter staan en laat je aangenaam verrassen!

@ Bommel @ Jonathan

Waar haal je vandaan dat De Goede en Van As “dus” vervangen moeten worden en niet naar de OS moeten als iemand zegt dat ze minder in vorm zijn, minder leveren dan voorheen?
Wie moet hier naar de opticien? Er staat “in deze vorm”.
Lijkt me een doodnormale opmerking.
En na het verlies van de kwartfinales ook een voorspellende.

I told you so !!

Ik herhaal het nogmaals :
In DEZE vorm hebben oa van As en de Goede niets in Rio te zoeken

Ze moeten hun plek in de selectie wél verdienen
Puur op naam verdien je geen plek in de selectie

En dit heeft niets met de opticien te maken , dit heeft met kritisch en objectief kijken te maken, dat zouden er hier meer moeten doen

Ik ben juist fan vd dames en daarom wil ik ook zien dat zij gemotiveerd raken, het niet voor vanzelfsprekend aannemen, leren om te vechten
De dames winnen al jaren alles, dat nu die echte drive om te winnen en om hard te werken weg is en dat moet terug komen en als daar een paar bomen voor gekapt moeten worden dan zij het zo