Knappe negende plek voor Zuid-Afrikaanse dames

Zuid-Afrika - Cox Marescia dames WK RU

Voor de Zuid-Afrikaanse dames was een 4-1 overwinning op Engeland in de poulefase genoeg om voor plek negen en tien te mogen spelen en de strijd om te laatste plek te ontlopen. Japan speelde in de andere poule twee keer gelijk was de tegenstander in deze plaatsingswedstrijd.

Zuid-Afrika - Cox Marescia dames WK RU

De Zuid-Afrikaanse formatie is in dit duel om plek negen veel sterker dan hun Aziatische tegenstanders. Dat het lang 0-0 blijft heeft Japan vooral te danken aan keepster Yoshikawa die Zuid-Afrika lang van scoren weerhoudt. Nadat de ploeg van Giles Bonnet zeven corners gekeerd zag worden is het in de 58e minuut wel raak. Dan sleept Pietie Coetzee in haar 287e en laatste wedstrijd voor Zuid-Afrika haar 282e doelpunt binnen. Als Celia Evans twee minuten voor tijd naar de grond wordt gehaald door een Japanse verdedigster mag Dirkie Chamberlain vanaf de stip de wedstrijd beslissen. Zij doet dat met verve en pusht de bal tussen de benen van de keepster door.

Zuid-Afrika wint met 0-2 en wordt hierdoor negende, een knappe prestatie voor de huidige nummer 12 van de wereld.

Bekijk hier de doelpunten:

’58: 0-1 Pietie Coetzee

’68: 0-2 Dirkie Chamberlain