Nederland-Canada 5-0 (Live)

wc-2018

Om 14.30 speelt Oranje hun cross-overwedstrijd om een plek in de kwartfinale op het WK in Bhubaneswar (India). Mochten de heren van Canada winnen, nemen ze het in de kwartfinale op tegen gastland India. Volg hier de live ontwikkelingen rondom de wedstrijd.

Opstelling Oranje: Pirmin Blaak (K), Glenn Schuurman, Sander de Wijn, Sander Baart, Mink van der Weerden, Robbert Kemperman, Valentin Verga, Billy Bakker (C), Thierry Brinkman, Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger.

4′ Oranje wordt voor het eerst gevaarlijk, maar de bal wil er net niet in na een aanval opgezet door Bakker.

5′ Dat ziet er niet goed uit. Croon krijgt de bal vol op zijn neus en gaat naar de kant voor verzorging.

9′ De Voogd met de backhand, maar speelt de bal vol op de helm van de Canadese goalie.

15′ In de laatste seconden van het eerste kwart krijgt Oranje nog een strafcorner, nadat de bal via een harde pass in de cirkel op een Canadese voet belandt. Van der Weerden pusht de bal helaas snoeihard over en daarmee is het eerste kwart voorbij.

16′ GOAL! Een heerlijke treffer van Lars Balk die de bal in de kruising werkt na een strakke voorzet van Schuurman. 1-0 Oranje.

16′ Direct na de eerste goal is Oranje opnieuw gevaarlijk, maar Tupper deelt een opzettelijke bodycheck uit. Strafbal Nederland, maar Carter pakt de bal van Hertzberger.

17′ Groene kaart voor Canada

18′ De Voogd met een poging die naast lijkt de gaan, maar Carter steekt voor de zekerheid zijn voet uit.

19′ Schot Kemperman, maar niet vol geraakt en de bal vliegt naast.

20′ GOAL! 2-0 Oranje. Van Dam haalt hard uit na een mooie actie en Kemperman is daar met de tip-in.

21′ Canada met een aanval, maar Blaak staat op de goede plek.

22′ Verga met een strakke bal op Kemperman die Brinkman vindt. De bal gaat over.

25′ Groene kaart voor Jorrit Croon

28′ Hertzberger stuit met zijn backhand op Carter.

De zoemer klinkt, einde tweede kwart bij een stand van 2-0 voor Oranje.

32′ Hertzberger met een harde bal, maar de bal scheert langs de verkeerde kant van de lat.

34′ Sander de Wijn ligt geblesseerd op de grond. Hij lijkt zich te verstappen. Aan de tranen te zien is het ernstig, de Wijn kan niet verder.

37′ Verga raakt de bal vol, maar de bal gaat hard over.

37′ Groene kaart voor Canada

38′ Oranje krijgt een strafcorner na het inschakelen van de videoref na vermeend shoot. De bal gaat er niet in. Opnieuw een strafcorner, maar de Voogd mist de rebound uit een lastige hoek.

39’GOAL! 3-0 Oranje, nadat van Dam de rebound erin werkt na een schot van Seve van Ass.

40′ Groene kaart voor Bakker

41′ GOAL! Heerlijke actie van Kemperman, die de bal weet te veroveren, versnelt, chopt en Brinkman weet te vinden voor de 4-0.

44′ Pruyser betreedt de circkel, haalt uit, maar Carter staat in de weg.

45′ Croon duikt naar de bal binnen de eigen cirkel, en speelt de bal volgens de scheidsrechter opzettelijk over de achterlijn. Strafcorner voor Canada. Balk is er op tijd bij.

47′ Kemperman speelt de bal hard de Canadese cirkel in, maar vindt geen medespeler om de bal in te tippen

50′ Van Ass met een solo, maar hij treft de Canadese goalie

52′ Verga lijkt te scoren, maar de scheidsrechter wil toch bekijken of het een geldige treffer is. De goal wordt afgekeurd na een eerdere overtreding van Kemperman.

56′ Strafcorner voor Oranje. Seve van Ass pusht de bal rakelings naast.

58′ GOAL! 5-0 Oranje, na een heerlijke aanval waarin Canada wordt zoek gespeeld. Van Dam is de doelpuntenmaker en scoort zijn tweede.

De zoemer gaat en Oranje wint kinderlijk eenvoudig van Canada met 5-0. Door de overwinning plaatst de ploeg van Caldas zich voor de kwartfinale tegen gastland India, aanstaande donderdag om 12.15.