NEDERLAND NAAR FINALE WK HOCKEY NA THRILLER TEGEN AUSTRALIË

wc-2018

Oranje heeft zich ten koste van Australië geplaatst voor de finale van het WK Hockey in Bhubaneswar. Na een heerlijk spannende wedstrijd trok het Nederlands elftal na shoot-outs aan een langste eind, nadat het 2-2 werd in reguliere speeltijd. In de finale wacht nu België.

Na een bloedstollende halve finale heeft Oranje Australië onttroond als wereldkampioen. In het eerste kwart kwam Oranje na negen minuten op voorsprong via Glenn Schuurman. In het tweede kwart werd Australië sterker, maar stuitte het regelmatig op de uitstekend keepende Pirmin Blaak. Bovendien kwam Nederland in de twintigste minuut op voorsprong na een lekkere individuele van actie van Seve van Ass. De goal ging erin via een Australische stick. Enigszins tegen de verhouding ging Oranje de rust in met een 0-2 voorsprong. In het derde kwart waren de ploegen redelijk in balans, maar Australië maakte via een strafcorner in de 45e minuut alsnog de aansluitingstreffer die ze in het vierde kwart hoop leken te geven. Wat volgde was een zeer spannend laatste kwart, waarin Blaak zich opnieuw meerdere malen onderscheidde. Australië wisselde hun goalie voor een veldspeler en ging wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, die er in de laatste 30 seconden alsnog kwam met shoot-outs tot gevolg. Nadat beide ploegen drie keer scoorden in hun eerste vijf beurten, was het Hertzberger die in de sudden death zijn plicht deed. Blaak stopte de beslissende laatste poging van Australië en ontpopte zich tot man of the match. Nederland treft morgen om 14.30 België in de finale.