Nederland verliest finale na shoot-outs, België pakt eerste wereldtitel

wc-2018

Het is Oranje helaas niet gelukt om de wereldtitel binnen te slepen. In Bhubaneswar wonnen de Belgen na shoot-outs, nadat er in de reguliere speeltijd niet werd gescoord.

Het was duidelijk dat beide ploegen in de finale van het WK weinig risico’s durfde te nemen en wellicht ook de vermoeidheid parten speelde na een druk schema. De wedstrijd eindigde zodoende in 0-0. Beide ploegen waren uiterst gelijkwaardig aan elkaar en creëerden weinig kansen. Desalniettemin was het een spannende wedstrijd, zeker bij de shoot-outs. Hierin kwam Nederland nog 0- een 2-0 voorsprong, maar de Belgen herpakten zich. Pas in de sudden death werd de winnaar bepaald, nadat Hertzberger zijn shoot-out miste. België pakt haar eerste WK-titel en Oranje verliest opnieuw de finale van een WK.