Foto’s: Oranje dames winnen ook in officieel interland van Oosterburen

Nederland - Duitsland Oranje dames RU

De Nederlandse dames hebben dinsdagavond in een uitverkocht Zwolle ook hun tweede oefenwedstrijd, in de vorm van een interland, gewonnen van Duitsland. De ploeg van Sjoerd Marijne won dit keer met 3-2.

Na een splijtende pass door de as, doorgetikt door Roos Drost, weet Naomi van As in de eerste kwart de score te openen. Oranje is over de gehele wedstrijd gezien sterker dan Duitsland maar houdt de Oosterburen vooral in de wedstrijd door eigen slordigheden. In het tweede kwart sleept Caia van Maasakker, bij afwezigheid van Maartje Paumen, de eerste corner van de wedstrijd binnen waarna Lisa Altenburg slordig uitverdedigen van Marloes Keetels afstraft met de 2-1.

In de tweede helft gaan de Nederlandse dames door waar ze gebleven waren. Er wordt met hoge druk gespeeld en veel linie over linie gespeeld. Als Caia van Maasakker tegen het eind van de derde kwart de bal weet te onderscheppen, speelt zij Ellen Hoog in die op haar beurt Valerie Magis op kopcirkel bedient en vanaf daar de bal over keepster Frank heen flatst. In het laatste kwart zet Duitsland nog even aan. Via Franziska Hauke wordt de 3-2 nog mooi binnen gelopen maar daar blijft het bij.

Na de 5-2 van maandag wint Oranje ook dinsdag van Duitsland. Vrijdag reizen de dames van Sjoerd Marijne af naar Argentinië om zich daar verder voor te bereiden op de Champions Trophy.

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd: