Oranje plaatst zich makkelijk voor kwartfinale, de Wijn valt uit met blessure

wc-2018

Oranje heeft zich ten koste van Canada makkelijk weten te plaatsen voor de kwartfinale van het WK hockey tegen gastland India, nadat het de cross-overwedstrijd met 5-0 wist te winnen. Smet op de overwinning is het uitvallen van Sander de Wijn, die naar het lijkt een ernstige blessure heeft opgelopen.

Oranje was heer en meester tegen de Canadezen en kwam nauwelijks in de problemen. In het eerste kwart kwam Oranje ondanks de nodige kansen nog niet tot scoren. Direct na het eerste kwart viel de eerste goal, na een heerlijke pass van Schuurman plaatste Lars Balk de bal zeer mooi in de kruising. Vier minuten later haalt van Dam hard uit waarna Kemperman in kan tippen voor de 2-0. In de 34e minuut lijkt Sander de Wijn zich te verstappen en verlaat hij in tranen het veld. Vijf minuten later valt de 3-0, nadat een schot van van Ass er via de rebound in de goal belandt. Het doelpunt komt op naam van van Dam. In de 41e goal viel misschien wel de mooiste treffer van de wedstrijd, na een heerlijke actie van Kemperman. Na het veroveren van de bal versnelde hij, en na een prachtige chop vindt hij Brinkman voor de 4-0. Het slotakkoord kwam op naam van opnieuw van Dam, die twee keer scoorde deze wedstrijd. Door de overwinning wacht India aanstaande donderdag in de kwartfinale om 12.15.