Pinoké verrast grote broer Amsterdam

Titelkandidaat Amsterdam heeft punten verspeeld door zich  te laten verrassen door een feller Pinoké. In eigen huis werd de formatie van Taco van den Honert overrompeld door de snelle tegengoal, gemaakt door Joost van de Vijfeijken (0-1).  De ploeg van Gilles Bonnet gaat door en vergroot de voorsprong voor Pinoké met treffers van Justin Reid-Ross  (0-2) en Lucas Judge (0-3).

Na de gebruikelijke pauze maakt cornerkanon  Taeke Taekema zijn eerste doelpunt van het seizoen  (1-3) en lijkt Amsterdam wakker geschud. Teun Rohof maakt vervolgens het tweede doelpunt voor Amsterdam (2-3) en brengt daarmee de spanning weer terug in de wedstrijd.

Pinoké pakt vervolgens de draad weer op en weet opnieuw het doel te vinden. Zuid-Afrikaan Justin Reid-Ross is trefzeker en maakt zijn tweede treffer in deze ontmoeting en vergroot de voorsprong naar (2-4). Teun Rohof maakt daarna ook zijn tweede doelpunt (3-4) in deze derby, dit keer uit een strafcorner. Het leverde Amsterdam weinig op, de achterstand werd niet meer ingelopen. Het bleef bij 3-4 in het voordeel van Pinoké.

Pinoké, de nummer vijf van afgelopen seizoen, wint van regerend landskampioen Amsterdam en bewijst dat ze  dit seizoen gaan meedoen voor de prijzen.

Pieter

Vraag me af of Pinoke echt om de prijzen gaat meedoen. Om een goed oordeel te vellen was Amsterdam te verzwakt. Wel een prima ploeg trouwens. De druk ligt nu bij Amsterdam, volgende week tegen Kampong uit. Bij verlies heb je 0 punten uit de eerste twee wedstrijden en sta je 6 punten achter op mede titelkandidaten.

els

waarom was amsterdam verzwakt?

René

Amsterdam was duidelijk niet in topvorm.

Elke club doet toch mee om de prijzen? Dat is het doel van spelen toch?

Pieter

Giles Bonnet, coach van Pinoke, zegt het zelf `Amsterdam miste veel belangrijke spelers`. Een volledig Amsterdam is op papier echt een stuk sterker dan Pinoke. En niet alleen Amsterdam.

Els

@pieter, maar wie dan?

Peter

amsterdam was gewoon wat slap in het begin, daarna werd pinoke volledig weggetikt en dat ook nog eens zonder freixa, vermeulen en verga. maar goed, prima puntjes voor pinoke, gaan ze nog hard nodig hebben als ik zie wat er in het veld staat daar. die ploeg is veel te oud. wel goede corner natuurlijk, dat helpt een boel

Sjon

Ahbc heeft afgelopen jaren in onderlinge duels met pinoke in ieder geval niet laten zien stukken sterker te zijn: meer de normale krachtsverhoudingen tussen de landskampioen en de nr5 uit de hoofdklasse

Peter

@Sjon, heeft volgens mij vooral met motivatie te maken, voor pinoke is dit een hele belangrijke wedstrijd, voor amsterdam eigenlijk niet, dan gaat het toch meer om bl’daal enzo. blijft natuurlijk slap van adam dat ze deze potjes niet gewoon dik winnen van die blauwen

Sjon

Idd ; normale spelbeeld dus;dan win je meestal dus niet dik van de nr5 van de hoofdklassehockey; een beetje slapjes beginnen is meer de hele eerst helft worden weggetikt ; althans met clubbril op natuurlijk

Arend

Pinoke miste ook nog spelers, en verder is Amsterdam verdedigend heel zwak. Missen misschien spelers maar Pinoke doet voor niemand onder dit jaar denk ik!

schaar

Amsterdam gaat nog veel goals tegen krijgen met een dramatisch slecht spelende teakema en een hele matige keeper. Dankzij de arbitrage (met name Wijsmuller) mocht Amsterdam lang hopen op een gelijk spel. Oudere spelers Pinoké gaan het inderdaad zwaar krijgen dit seizoen.

Jacq

Eh, ik zag toch heel wat piepjonkies bij Pinoké ronddartelen. Komt een geweldige lichting aan, landskampioen (finalist) geweest bij jongens A en B, draaien flink mee met H1, aan t eind van het jaar hebben ze vooral een erg jong elftal, eigen kweek, kan weer jaren mee, dankzij de ervaring die de oudjes (trouwens weinig van gemerkt dat hun conditie minder zou zijn…) nu kunnen meegeven aan de nieuwkomers!

BWillem

Pinoké kwam veel sterker uit de startblokken en heeft een hele goede corner. Als Taekema zijn oude cornergemiddelde weer gaat halen en 3 internationals weer mee gaan doen, dan is Amterdam een sterker team dan Pinoké. De tijdelijke afwezigheid straks van Evers en een keeper die (nog) niet het Veeringniveau heeft is een zorg. De oudjes bij Pinoké hebben nog wel een goede conditie, maar niet meer hun oude niveau. Het gedurende één seizoen inpassen van talentvolle jeugd is een hele opgave.

Snelle Jelle

Gelukkig hoefden ze maar 70 minuten te spelen en staat er op het laatste moment 3-4.Pinoke heeft ook nog eens 20 minuten met 10 man moeten spelen door dubieuze gele kaarten van de arbiters…