Round-up HK (H): Oranje-Rood wint uit bij Rotterdam in doelpuntrijke speelronde

RU-Ballen-Alle-Logos-Clubs-Heren-Hoofdklasse

In de topper tussen Rotterdam en Oranje-Rood stapte de Eindhovenaren als winnaar van het veld (3-4). De recordreeks van Bloemendaal duurt nog even voort na een overtuigende overwinning op Den Bosch (1-4), terwijl ook HGC, Kampong en Amsterdam met duidelijke cijfers wisten te winnen.

HGC-SCHC 6-1

In eigen huis kenden de Gazellen een makkelijke middag, door hekkensluiter SCHC met 6-1 te verslaan. Dat HGC makkelijk scoort dit seizoen bleek ook vandaag weer, de ploeg stond na elf minuten immers al op een 3-0 voorsprong via doelpunten van Ashley Jackson, Seve van Ass en Olivier van Tongeren. Via een strafcorner van opnieuw van Ass liepen de Wassenaarders uit naar een 4-0 voorsprong. Luuk van Duuren scoorde nog een eretreffer voor SCHC, voor HGC completeerden van Tongeren en Dick Möhlmann de score. SCHC blijft onderaan steken op twee punten, HGC staat derde.

Rotterdam-Oranje-Rood 3-4

In een spannende kraker wisten de heren van Oranje-Rood te winnen in een uitwedstrijd tegen Rotterdam, waar het 3-4 werd. Rotterdam heeft nu al twee wedstrijden op rij verloren. Na negen minuten wist Nick van der Schoot de bezoekers aan een voorsprong te helpen via een strafcorner. Rotterdam wist vervolgens de achterstand binnen twee minuten tijd om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Via Thomas Briels en twee rake strafcorners van Mink van der Weerden liepen de Eindhovenaren uit naar 2-4. Jeroen Hertzberger deed in de 57e minuut nog iets terug voor Rotterdam, maar dit bleek niet voldoende.

Klein Zwitserland-Pinoké 2-2

De nummers acht en negen van de Hoofdklasse Heren deelden in Den Haag de punten.Enzo Torossi opende namens Klein Zwitserland de score in de zeventiende minuut, maar binnen dezelfde minuut zorgde Matis Papa alweer voor de gelijkmaker namens Pinoké. Ruben Versteeg bracht promovendus Klein Zwitserland in de 50e minuut opnieuw op voorsprong, maar goudhaantje Alexander Hendricks bezorgde net als vorige week zijn ploeg alsnog een door een rake strafcorner na een uur spelen.

Den Bosch-Bloemendaal 1-4

In Brabant ging de koploper op bezoek bij Den Bosch en maakte het geen fout, waarmee Bloemendaal haar recordreeks nog even voortzet, het werd er 1-4. Door de overwinning boekte Bloemendaal alweer de achtste overwinning van het seizoen. Florian Fuchs opende de score in de negentiende minuut, zes minuten later verdubbelde Yannick van der Drift de score. In de 29e minuut scoorde Arjen Lodewijks de aansluitingstreffer voor Den Bosch, maar twee doelpunten van Roel Bovendeert bepaalde de eindstand.

Amsterdam-Tilburg 7-1

Amsterdam kende in eigen huis tegen Tilburg een makkelijke middag, waar het met 7-1 won. Tilburg wacht door de nederlaag nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. In het Wagener stadion scoorden Justin Reid-Ross en Mirco Pruyser beiden tweemaal. Overige doelpuntenmakers waren Jan-Willem Buissant, Valentin Verga en Teun Rohof. Voor Tilburg maakte Bas Scheer de enige treffer. Door de overwinning is Amsterdam nu drie duels op rij ongeslagen.

Almere-Kampong 1-4

De nummer tien van de Hoofdklasse Heren Almere ontvingen de Utrechters van Kampong, de nummers twee op de ranglijst. Het werd geen al te moeilijke overwinning voor Kampong, dat al na twee minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Boet Phijffer. Na 33 minuten bracht Bjorn Kellerman zijn ploeg op een 0-2 voorsprong. Na de rust scoorde hij opnieuw, terwijl Martijn Havenga de 0-4 op zijn naam noteerde. In de voorlaatste minuut verzorgde Chuck Caupain de eretreffer voor Almere. Kampong boekte zijn eerste overwinning na drie wedstrijden puntverlies.