Round-up Hoofdklasse (H): HGC wint doelpuntrijke kraker van Oranje-Rood, Amsterdam en Rotterdam in balans

RU-Ballen-Alle-Logos-Clubs-Heren-Hoofdklasse

Spanning en sensatie alom in de eerste speelronde na de winterstop in de Hoofdklasse Heren. Op een druilerige zondag boekte HGC een sensationele 3-5 uitzege op Oranje-Rood, terwijl Amsterdam en Rotterdam elkaar in balans hielden: 2-2. Koploper Bloemendaal boekte een nipte 2-1 overwinning op Almere.

Amsterdam – Rotterdam 2-2

In het Amsterdamse Bos kwam nummer zes op de ranglijst Rotterdam op bezoek bij de nummer vijf in de strijd om play-offplaatssen. Met een puntendeling schieten beide ploegen dan ook weinig op: 2-2. Al in de derde minuut kende de scheidsrechter een strafbal toe aan Amsterdam, waarna Mirco Pruyser deze verzilverde en de ploeg op voorsprong bracht. Vier minuten later kwamen de Rotterdammers alweer op gelijke hoogte via Tjep Hoedemakers. In de 62e minuut kregen de bezoekers ook een strafbal, die werd benut door Jeroen Hertzberger. Een strafcorner in de 67e minuut gooide echter roet in het eten van de Hofstedelingen, want Justin Reid-Ross bepaalde de eindstand op 2-2.

Bloemendaal – Almere 2-1

Bloemendaal heeft zijn recordreeks voortgang weten te geven door met minimale cijfers te winnen van Almere: 2-1. De Mussen zijn als enige ploeg nog ongeslagen in de Hoofdklasse Heren en gaat fier aan kop en liep dit weekend zelfs een punt uit op de concurrentie. Sander ‘t Hart bracht zijn ploeg na een half uur spelen op voorsprong, waarna de score na de thee werd verdubbeld door Yannick van der Drift. Een eretreffer op naam van Jonas de Geus bracht Almere nog even in de wedstrijd, maar de treffer kwam helaas te laat.

Oranje-Rood – HGC 3-5

In een uiterst spectaculaire wedstrijd in Eindhoven werd het een pijnlijke middag voor de nummer twee Oranje-Rood. Nummer vier HGC wist net als de rest van het seizoen makkelijk te scoren en trok aan het langste eind: 3-5. Door de overwinning is het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen nog maar een punt in het voordeel van de Eindhovenaren. Max Plenneveaux opende vlak voor het eerste kwart de score en verdubbelde deze direct aan het begin van het tweede kwart. Al na 25 minuten leidde de bezoekers via Olivier van Tongeren met 0-3. Vervolgens benutte Mink van der Weerden namens Oranje-Rood een strafbal en bracht Lucas Martinez de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Nicholas Budgeon liet HGC weer uitlopen naar 2-4. Er viel opnieuw een aansluitingstreffer via Niek van der Schoot, maar Floris van der Linden bracht HGC in veilige haven.

Pinoké – Kampong 1-3

De Steekneuzen kregen regerend landskampioen Kampong op bezoek en verloor er met 1-3. Door de overwinning klimmen de Utrechters naar de tweede plek in het klassement, en blijft het voor vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Bjorn Kellerman opende al binnen twee minuten de score. Aan het begin van het tweede kwart liepen de bezoekers uit naar 0-2, via Jip Jansen die een scoorde vanuit een strafcorner. In de 49e minuut liep Kampong uit naar een 0-3 voorsprong door een treffer van Boet Phijffer, maar Alex Hendrickx verzorgde nog een eretreffer voor Pinoké.

SCHC – Klein Zwitserland 2-0

Onderin boekte Stichtse een zeer belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. In Bilthoven versloeg de ploeg Klein Zwitserland met 2-0. Door de overwinning stijgen de Bilthovenaren een plekje en heeft het bovendien de veilige plekken weer in het vizier. Twee strafcorners waren voldoende voor de overwinning, terwijl de eindstand al voor de rust op het bord stond. In de 22e minuut opende Thomas Vis de score, terwijl Roderick Tam de eindstand bepaalde. Promovendus Klein Zwitserland voelt de hete adem in de nek van Pinoké en SCHC, maar staat nog wel achtste.

Tilburg – Den Bosch 1-1

De Brabantse derby tussen Tilburg en Den Bosch kende geen winnaar. Hekkensluiter Tilburg zal het punt wellicht vieren als een overwinning, naar de ploeg zeven minuten tijd pas tot scoren kwam: 1-1. Binnen het kwartier kwam Den Bosch al op voorsprong via een treffer van Arjen Lodewijks. In het vervolg vna de wedstrijd werd er lang niet gescoord, maar kon er toch nog gejuicht worden in de Kruikenstad. Bas Scheer tekende voor de eindstand en bracht zijn ploeg toch nog een punt, waardoor het nu de laatste plaats deelt met Almere.