Round-up Livera HK (D): Amsterdam pijnlijk onderuit, Laren wint Gooise derby

20181021-A16Q2351

De Gooise derby is in Huizen beslist door de Larense bezoekers, die met 1-3 wisten te winnen. In Amsterdam werd er in eigen huis een dure nederlaag geleden tegen Kampong (0-1) dat via een strafbal de enige goal maakte ondanks de vele kansen van de Amsterdamse Dames. Koploper Den Bosch maakte op bezoek bij Bloemendaal geen fout: 0-2.

Amsterdam-Kampong 0-1

In eigen huis is Amsterdam pijnlijk met 0-1 onderuitgegaan, nadat het vele kansen onbenut liet. Na een reeks van drie overwinningen op rij, ging Kampong er met de drie punten vandoor. De Utrechters wisten al vijf wedstrijden op rij niet te winnen en boekte zo een zeer welkome winstpartij. Het was Georgina Oliva die via een strafbal in de 58e minuut tekende voor de enige treffer van de wedstrijd. Voor Amsterdam betekent het de derde nederlaag van het seizoen.

Hurley-Groningen 5-2

In het Amsterdamse Bos kende Hurley een redelijk eenvoudige middag tegen de nummer laatst Groningen (5-2). In de elfde minuut opende Senna Bombach de score, waarna het na achttien minuten al met 3-0 voor stond. Groningen probeerde het vervolgens nog wel, nadat het twee keer scoorde via Fieke Hoff en Noor Hakker, maar het bleek helaas niet genoeg. Hurley scoorde nog tweemaal en liet de Groningers opnieuw puntloos achter, waardoor de hekkensluiter het nog altijd moet doen met slechts twee punten uit tien wedstrijden.

Oranje-Rood-hdm 3-0

In Eindhoven bleek het een niet al te lastige middag voor de Dames van Oranje-Rood, die hdm versloegen met 3-0. Door de overwinning klimt Oranje-Rood naar de derde plaats. In de elfde minuut scoorde Valerie Magis de eerste vanuit een strafcorner, waarna Yibbi Jansen in de 52e minuut ook vanuit een strafcorner de score verdubbelde. Maria Jose Granatto tekende voor het slotakkoord. Oranje-Rood boekte hiermee de tweede overwinning op rij, hdm verloor haar afgelopen twee wedstrijden.

Huizen-Laren 1-3

In Huizen hebben de bezoekers van Laren het Gooise onderonsje naar zich toe weten te trekken, door de Huizers met 1-3 te verslaan. Laren stijgt door de overwinning naar de vierde plaats, Huizen blijft steken op de voorlaatste plek dat het vooralsnog met een punt meer net iets beter doet dan Groningen. Lisanne de Lange opende in de vierde minuut de score, waarna Vera van Schagen vijf minuten later tekende voor de gelijkmaker. In de 58e minuut maakte Maxime Kerstholt namens Laren een einde aan de droom van Huizen op een punt. Joëlle Ketting verzorgde in de laatste minuut het slotakkoord.

SCHC-Pinoké 6-1

In Bilthoven was het een makkelijk middagje voor het er op los scorende SCHC. Door de overwinning blijft SCHC de enige ongeslagen ploeg van de Livera Hoofdklasse Dames. Bovendien klimmen de Bilthovenaren naar de tweede plaats. Voor Pinoké was het de grootste nederlaag van het seizoen. Ginella Zerbo was de grote naam aan de kant van SCHC, door drie treffers op haar naam te schrijven. Andere doelpuntenmakers waren Delfina Merino, Suzanne Homma en Julie Brinkman. De eretreffer namens Pinoké kwam op naam van Anna O’Flanagan.

Bloemendaal-Den Bosch 0-2

Lijstaanvoerder Den Bosch boekte in Bloemendaal haar vierde overwinning op rij en maakte zo geen fout (0-2). Voor de Mussen betekende de nederlaag alweer de vierde verliespartij op rij en zet haar slechte vorm voort. Julia van den Heuvel bezorgde de regerend kampioen in de 26e minuut de voorsprong. Frédérique Matla bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-2.