Round-up Livera HK (D): Den Bosch slaat aanval af, Amsterdam haalt uit tegen Laren

20181111-A16Q4173

Den Bosch gaat na het gelijke spel in eigen huis tegen haar naaste belager als koploper de winterstop in, het werd in Eindhoven 1-1. Amsterdam boekte een overtuigende zege op Laren en won met 7-2, terwijl de derby tussen SCHC en Kampong werd beslist in het voordeel van Stichtse: 4-1.

Groningen – HDM 0-3

Groningen gaat officieel de winterstop in als hekkensluiter, nadat het op eigen veld met 0-3 verloor van hdm. Voor de Haagse dames betekende de overwinning de eerste driepunter sinds vijf wedstrijden. In de twintigste minuut opende Hester van der Veld de score. Tessa Beetsma verdubbelde twaalf minuten later de stand, terwijl Pien van Nes de eindstand bepaalde via een strafcorner. Het lijkt een moeilijk seizoen te worden voor Groningen, dat in dertien wedstrijden slechts twee punten wist te pakken.

Amsterdam – Laren 7-2

In het Wagener stadion werd het een doelpuntrijke middag, waar de Amsterdammers een overtuigende 7-2 overwinning boekte op Laren. Voor de Gooise dames was het alweer de derde nederlaag op rij, waarmee het voorlopig even afhaakt in de strijd om plek vier. Laren kwam na twee minuten op voorsprong via Maxime Kerstholt, maar slechts drie minuten later tekende Eva de Goede al voor de gelijkmaker via een strafcorner. In de veertiende minuut scoorde ze nogmaals, via een strafbal. Amsterdam liep snel uit naar 4-1, via Felice Albers en Marijn Veen. Voor Laren deed Mila Muyselaar in de 31e minuut nog iets terug, maar de Amsterdammers scoorden erna nog drie keer. Kitty van Male maakte haar eerste, Marijn Veen een tweede en Eva de Goede zelfs een derde.

Hurley – Pinoké 2-3

De burenruzie tussen Hurley en Pinoké is beslist in het voordeel van de Steekneuzen (2-3), waarmee het op gelijke hoogte komt in punten met Hurley(17). Gitte Michels opende de score voor de thuisploeg in de negentiende minuut, vanuit een strafcorner. Vlak voor de rust verzorgde Kari Stam de gelijkmaker. Opnieuw Gitte Michels bracht haar ploeg op voorsprong direct na de thee, wederom via een strafcorner. In de 58e minuut werd het gelijk via Gabi Nance, waarna Frances Westenberg in de 61e minuut haar ploeg alsnog aan de winst hielp.

Huizen – Bloemendaal 2-1

Huizen zal opgelucht de winterstop ingaan, nadat het haar eerste overwinning boekte, in eigen huis tegen Bloemendaal. Door de winst neemt Huizen afstand op de nummer laatst en heeft het nu zes punten, evenveel als Bloemendaal. Noa van Leer bracht haar ploeg in de dertiende minuut op voorsprong via een strafcorner. In de 40e minuut verdubbelde Sascha Olderaan de score. Voor de Mussen bracht Nine Rijna nog heel even de spanning terug in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer.

SCHC – Kampong 4-1

De streekderby werd in Bilthoven beslist door SCHC, dat met 4-1 wist te winnen van Kampong. Door de nederlaag lijkt een eventuele vierde plaats voor Kampong een utopie. SCHC kwam al in de derde minuut op voorsprong door een treffer van Ginella Zerbo. Pas na een uur spelen vielen de overige goals, waarna Caia van Maasakker in een tijdsbestek van een minuut twee keer scoorde, nadat zij een strafbal en strafcorner verzilverde. Kyra Fortuin maakte de laatste voor Stichtse, terwijl Margot Zuidhof nog een eretreffer maakte voor Kampong.

Oranje-Rood – Den Bosch 1-1

De topper tussen de lijstaanvoerder Den Bosch en haar naaste belager Oranje-Rood bleef onbeslist, het werd er 1-1. Met de overwinning behoudt Den Bosch een voorsprong van drie punten op de nummer twee en gaat het dus als koploper de winterstop in. In de vijfde minuut Kwam Den Bosch al op voorsprong door een doelpunt van Frédérique Matla. In de 21e minuut bracht Valerie Magis via een strafcorner al de eindstand op het bord. Oranje-Rood vindt zich nu terug op de vierde plek.