Round-up Livera HK (D): Den Bosch verstevigt koppositie, Oranje-Rood pakt overwinning op bezoek bij Laren

RU-Ballen-Alle-Logos-Clubs-Dames-500x375

De twee toppers van het weekend kende beide een winnaar. In Laren verloor de thuisploeg met 1-3 van Oranje-Rood, terwijl in Den Bosch de regerend landskampioen met 2-1 won van SCHC en zo uitliep op de nummer twee. Ook Amsterdam pakte in Groningen drie punten ten koste van de nummer laatst.

Groningen-Amsterdam 0-3

Amsterdam kende in het Noorden een relatief makkelijke middag nadat het de Groningers versloeg met 0-3 en herpakte zich na de verassende nederlaag tegen Kampong. Het was Marijn Veen die na zeventien minuten de eerste treffer maakte vanuit een strafcorner. Eva de Goede verdubbelde de score in de 28e minuut terwijl Kelly Jonker de eindstand bepaalde op 0-3. Door de nederlaag blijft hekkensluiter Groningen steken op twee punten. Amsterdam staat vierde met 24 punten uit elf wedstrijden.

Pinoké-Huizen 3-1

In het Amsterdamse Bos hielden de Steekneuzen in eigen huis, waar de dames van Huizen op bezoek kwamen. Pinoké won de wedstrijd met 3-1, nadat Huizen wel op voorsprong kwam in de elfde minuut de score opende via Anne van Erp. In de 37e minuut tekende Kari Stam via een strafcorner voor de gelijkmaker. Anna O’Flanagan bracht haar ploeg binnen een kwartier op voorsprong en verzorgde in de 63e minuut ook nog het slotakkoord. Door de nederlaag vinden we Huizen terug op de voorlaatste plaats met slechts een punt meer dan Groningen.

Laren-Oranje-Rood 1-3

Oranje-Rood boekte op bezoek bij Laren een belangrijke overwinning in de strijd bovenin. De Eindhovenaren wonnen er met 1-3. Voor Laren was het de tweede nederlaag van het seizoen. Na een kwartier spelen was het Valerie Magis die de score opende. Slechts twee minuten later nam Yibbi Jansen de tweede treffer voor haar rekening. In het begin van de tweede helft deed Joëlle Ketting nog iets terug voor de thuisploeg, maar na een uur spelen bracht Freeke Moes de eindstand op het scorebord. Door de nederlaag verliest Laren voorlopig de vierde plaats uit zicht.

hdm-Hurley 0-1

In Den Haag wonnen de dames van Hurley met een minimaal verschil van hdm, het werd er 0-1 voor de uitploeg. Voor Hurley is het de tweede overwinning op rij nadat het vorige in eigen huis afrekende met Groningen (5-2). Hdm wist door de nederlaag al vier wedstrijden op rij niet te winnen. Gitte Michels verzorgde de enige treffer van de wedstrijd door in de 47e minuut te scoren via een strafcorner.

Kampong-Bloemendaal 1-1

In Utrecht kwamen de dames van Kampong niet verder dan een 1-1 tegen Bloemendaal, de ploeg die al vier wedstrijden op rij verloor. De Utrechtenaren wisten vorige week nog te stunten in en tegen Amsterdam. In de 27e minuut bracht Michelle Simons haar ploeg op voorsprong. Lang leek het erop dat het bij deze ene treffer zou blijven, maar Fee Schreuder tekende via een strafcorner een minuut voor tijd voor de gelijkmaker.

Den Bosch-SCHC

In de strijd om de eerste plaats heeft Den Bosch de koppositie vast weten te houden na een thuisoverwinning op Stichtse (2-1). Voor SCHC betekent de nederlaag de eerste van het seizoen, nadat de enige nog ongeslagen ploeg was in de Livera Hoofdklasse Dames. Met deze overwinning zakt SCHC af naar een derde plek, die overgenomen wordt Oranje-Rood. In de 20e minuut opende Sian Keil de score voor de Bosschenaren. Frédérique Matla maakte aan het begin van de tweede helft de 2-0 en tekende ze voor haar zevende treffer van het seizoen. In de 50e minuut deed Delfina Merino nog iets terug voor de dames uit Bilthoven, maar het bleek niet genoeg.