Round-up Livera HK (D): Laren pijnlijk onderuit, concurrentie loopt uit

20181104-A16Q3872-3

In de twaalfde speelronde van de Livera Hoofdklasse Dames maakte koploper Den Bosch geen fout en won het eenvoudig in eigen huis van Huizen met 3-0. Naaste concurrenten Oranje-Rood, Amsterdam en SCHC pakten allen de volle winst. Laren ging onderuit voor eigen publiek tegen Hurley en verloor met 2-3.

Bloemendaal-SCHC 0-2

In Bloemendaal kregen de mussen bezoek van SCHC, dat er met de drie punten vandoor ging. gingen (0-2). Op ’t Kopje boekte SCHC een welkome overwinning na de nederlaag tegen Den Bosch van afgelopen weekend. Het was topscorer Ginella Zerbo die de score opende in de veertiende minuut. In de 58e minuut verdubbelde Caia van Maasakker de score via een strafbal, wat tevens de eindstand bleek.

Den Bosch-Huizen 3-0

Koploper Den Bosch kende een makkelijke middag tegen Huizen en won in eigen huis met 3-0. Voor Huizen betekende de nederlaag de derde op rij. In de 8e minuut opende Imme van der Hoek de score. Acht minuten later tekende Frédérique Matla voor de tweede Bossche treffer. Lieke Hulssen verzorgde de derde en laatste treffer van de wedstrijd. Voor Den Bosch is het de vijfde overwinning op rij.

Pinoké-Oranje-Rood 1-3

In Amsterdam boekten de Steekneuzen een 1-3 nederlaag tegen Oranje-Rood. Voor de Eindhovenaren was het de vierde overwinning op rij. In de 30e minuut viel de eerste treffer van de wedstrijd, die op naam kwam van Yibbi Jansen via een strafbal. De overige doelpunten vielen allen in de slotfase. Fiona Morgenstern verzorgde de tweede treffer in de 66e minuut voor Oranje-Rood, waarna Frédérique Malefason nog een aansluitingstreffer verzorgde. Het bleek echter niet genoeg, want in de slotminuut bepaalde Freeke Moes de eindstand op 1-3.

Laren-Hurley 2-3

Voor Laren bleek het een pijnlijke middag in de jacht op een play-offplek. In het Gooi werd er met 2-3 verloren van Hurley, waardoor het de tweede nederlaag op rij leed. Het gat met de nummer vier SCHC is nu maar liefst zes punten. De bezoekers kwamen in de zevende minuut op voorsprong via Sabine Plönissen via een strafcorner. Macey de Ruiter tekende voor de gelijkmaker in de 36e minuut, waarna Joëlle Ketting de thuisploeg een minuut later zelfs op voorsprong bracht. Hurley knokte zich terug in de wedstrijd via Maartje van der Vis, terwijl Teuntje Horn haar ploeg zelfs de overwinning bezorgde.

hdm-Amsterdam 2-6

In de residentiestad werd het een doelpuntrijk duel tussen hdm en Amsterdam. De hoofdstedelingen gingen er met de volle buit vandoor en won met 2-6. Voor hdm is het alweer de derde nederlaag op rij. Marijn Veen wist maar liefst drie keer te scoren voor de Amsterdammers. Na 25 minuten stonden de bezoekers met 0-2 voor, waarna hdm nog wel wist terug te komen naar 2-2. Het bleek niet genoeg, waarna er nog vier keer werd gescoord. Eva de goede tekende voor het slotakkoord en scoorde haar 100e Hoofdklassetreffer.

Kampong-Groningen 2-0

In Utrecht wist hekkensluiter Groningen opnieuw geen punten te pakken waardoor het nog altijd blijft steken op twee punten. Kampong scoorde twee keer vanuit een strafcorner. Lisa Gerritsen verzorgde in de 16e minuut de openingstreffer, terwijl Renée van Laarhoven de tweede treffer op haar naam mocht schrijven in de 49e minuut. Door de overwinning is Kampong nu drie wedstrijden op rij ongeslagen.