SCHC naar de hoofdklasse, Tilburg gedegradeerd

SCHC heren play-outs MjvG

SCHC speelt volgend seizoen in de hoofdklasse. Zaterdag won Stichtse in en van Tilburg met 3-4. De eerste play-outwedstrijd wonnen de Bitlhovenaren na shoot-outs. Dankzij de twee overwinningen van SCHC is een derde duel niet nodig. Tilburg bewandelt de omgekeerde weg en moet volgend jaar uitkomen in de overgangsklasse.

SCHC heren play-outs MjvG

De partij op zaterdag kende aan het begin een zelfde scoreverloop als de wedstrijd twee weken eerder. SCHC kwamen op 0-2 voorsprong, die Tilburg wist om te buigen naar 3-2. Vlak voor het einde verdiende de bezoekers een strafbal na een overtreding van Tilburg-keeper Camille van Emstede. De sluitpost moest met geel naar de bank en zag vandaar hoe verdediger Jan Maarten Tacke niet was opgewassen tegen de strafbal van Floris Bakker.

Tot zover de overeenkomsten met twee weken eerder, want waar toen de wedstrijd uitmondde in shoot-outs na de remise, kende het duel van zaterdag een dramatischer einde voor Tilburg. Direct na de gelijkmaker kwam SCHC op 3-4. Roderic Schwirtz kon binnen schieten, daar Tilburg nog steeds zonder doelman speelde. Niet lang daarna werd er afgefloten. Tilburg degradeert, SCHC promoveert.

geen doelman?

Lees ik nou dat de coach van Tilburg (hoofdklasseclub) geen 2e doelman meeneemt naar een play-off wedstrijd? Zat er een reden achter deze beslissing of was het gewoon dom?

@Geen Doelman

Je hebt zo wel een extra veldspeler tot je beschikking. Het gebeurt slechts zelfden dat een keeper geblesseerd raakt, of met een kaart van het veld moet. Een extra veldspeler op de bank levert dus een stuk meer op dan een keeper op de bank die 70 minuten niks doet. Zeker in Playoff wedstrijden is een extra speler juist geen overbodige luxe.

Het is inderdaad een klein risico dat je als team neemt. Een risico dat deze keer ongelukkig uitpakt voor Tilburg (al hadden we nooit kunnen weten of tilburg met tweede keeper wel had gewonnen vandaag), maar wel een risico dat ze een volgende keer weer opnieuw zullen nemen

Anyhow: SCHC Van harte gefeliciteerd! Leuk dat jullie er weer bij zijn!

@@geen doelman

Helemaal mee eens, ik begrijp wel waarom ie het doet. Risico-afweging tussen 5% overall meer fitheid vs. de zeldzaamheid van je hoofdklasse-status weggooien vind ik meer neigen naar toch een extra keeper meenemen. Ach ieder z’n risicoprofiel

Henk

Het is wel een behoorlijk risico, zeker als je met een selectie van 17 mag aantreden. Met 15 veldspelers moet je toch wel uit de voeten kunnen lijkt me.
Inschattingsfoutje van de coach, wel eentje met grote gevolgen…

Harry

Op de andere hockeysite zegt Pim dat niemand een 2e keeper op de bank zet. Hij kent de feiten blijkbaar niet. Amsterdam, OZ en Bloemendaal kiezen voor een 2e keeper ipv een extra veldspeler, Kampong weet ik niet zeker maar ik dacht het ook, in de belangrijkste wedstrijd. Simpelweg omdat je kansloos bent op het moment dat er wat gebeurd met je keeper (hij kan ook z’n knie verdraaien oid). Je bent verantwoordelijk al coach om deze beslissing te nemen en je speelt met een groot belang. Ik wil de 17e speler van Tilburg wel eens horen die op de bank zat. Hoeveel minuten heeft hij gemaakt gisteren? Pim heeft dit risico genomen en moet dat niet afdoen met een slap verhaal dat niet klopt. In de competitie kan je het risico een keer nemen in de playoffs gelden andere wetten. Na al die degradaties had Pim dat toch moeten kunnen weten?

Lenny

Knap van SCHC. En volgend jaar 4 teams zo vlakbij elkaar in de heren hoofdklasse.

@Harry

4 spelers van tilburg hebben niet meer dan 10min gemaakt, grote fout van Wijzenbeek

Mark

Zo groot was die fout nou ook weer niet, SCHC had ook geen reservekeeper. De grootste fout die ze gemaakt hebben was de manier waarop ze speelden.