Uitslagen Hoofdklasse dames 28 februari

PushTeam1516-1

Speelronde veertien en voor de dames van de Hoofdklasse de eerste na de winterstop. Koplopers Amsterdam en Den Bosch lieten zien in het reces niet aan kwaliteit te hebben ingeboet. Bij Laren kon de langverwachte rentree van Macey de Ruiter niet voorkomen dat haar ploeg niet verder kwam dan een remise tegen hdm. In één van de twee Brabantse derby’s pakte Push voor het eerst dit seizoen drie punten.

PushTeam1516-1

Den Bosch – Oranje Zwart 5-1
De dames van Den Bosch openden het Stadion Oosterplas, de gloednieuwe tribune van de Bosschenaren, op prachtige wijze. De nummer twee van de Hoofdklasse versloeg Oranje Zwart. Voor rust waren het Maartje Paumen en Lidewij Welten die scoorden voor de thuisploeg. Ook Vera Vorstenbosch schoot raak, maar haar doelpunt werd onterecht niet toegekend. Meteen kon Fleur Broers op slag van rust de 2-1 maken. Den Bosch liet zich niet van de wijs brengen en liep in de tweede helft, via doelpunten van Lieke Hulsen, Sian Keil en Paumen uit naar 5-1.

Bloemendaal – Pinoké 0-0
In het eerste duel na de winterstop kwamen de nummer tien en elf van de Hoofdklasse, Bloemendaal en Pinoké, niet tot scoren. Met name Pinoké zal een zuur gevoel over houden aan de wedstrijd, want de Steekneuzen waren, vooral in de eerste helft, beter dan de tegenstander. De nacompetitie ontlopen was voor zowel Bloemendaal als Pinoké prioriteit, maar nu Push de eerste wedstrijd gewonnen heeft, zullen beide ploegen met interesse de resultaten van de Bredase vrouwen volgen.

Hurley – SCHC 0-0
Ook de vrouwen van Hurley en SCHC kwamen niet tot scoren. Voor Hurley, de huidige nummer zes, geen verkeerde uitslag tegen een ploeg uit de top vier. SCHC lijkt, net als voor de winterstop, niet in goede doen te zijn. Stichtse blijft echter wel makkelijk vierde, Kampong volgt pas op zeven punten.

Kampong – Amsterdam 1-5
Koploper Amsterdam liet in de eerste wedstrijd na de winterstop meteen haar klasse zien. De dames uit de hoofdstad wonnen makkelijk van nummer vijf Kampong. Charlotte Vega maakte het gros van de Amsterdamse doelpunten. De ploeg van Rick Mathijssen is nog altijd ongeslagen en staat vijf punten voor op Den Bosch. Gigi Oliva scoorde voor de thuisploeg.

Hdm – Laren 0-0
Een mooi moment in Den Haag. Macey de Ruiter maakte na elf maanden blessureleed haar rentree voor Laren Dames 1 in de Hoofdklasse. Haar terugkeer leverde echter niet het gewenste resultaat op voor Laren. De nummer drie speelde gelijk tegen hdm, dat achtste staat. Ook in deze wedstrijd wist geen van beide ploegen te scoren.

Push – MOP 2-0
Deze week maakte MOP bekend door te gaan met damescoach Karel Alferink en in de eerste wedstrijd na dit nieuwsbericht ging Alferink hard onderuit met zijn ploeg. Nota bene tegen zijn vorige werkgever: Push Dames 1 waarmee hij vorig seizoen naar de Hoofdklasse promoveerde. Judith Quirijnen tikte een voorzet van Sabine Mol binnen en Kiki van der Kreek zette haar ploeg op 2-0. Het is de eerste overwinning voor Push in de Hoofdklasse.

lynn

Knap dat Oliva, spelend voor Kampong, scoort namens OZ tegen DB.

Ongelooflijk dat Vega geen kans krijgt. Als je dan Verschoor of Magis ziet spelen, krab je wel even achter je oren. Is het iets persoonlijks tegen Vega?

petra

Klinkt alsof je vandaag gekeken hebt. Verschoor was toch gewoon heel erg goed? Vega echt een sterke spits!
Misschien moeten er is wat internationals van schc af…. Die bakken er niets van zeg.

lynn

Ja, Verschoor was goed vandaag maar van het type Verschoor lopen er meer rond en ook beter functionerend in het Nederlands Elftal. Vega scoort veel en staat goed, dat heeft naar mijn mening het Nederlands Elftal nodig. Maar de vragen die Anna over Vega, terecht, kreeg walsde ze zo overheen.

Eens over SCHC.

jvdb

Terwijl Verschoor en vega gister uitblinkers waren, bleken De waard en Drost bij SCHC opnieuw allerminst in vorm. SCHC staat natuurlijk belachelijk laag met deze selectie. Maar ze hebben nog 2 weken om alles op de rit te krijgen.
Want ik zie Kampong echt niet meer aanhaken.

Realiteit

De Waard is net terug van een blessure, die heeft tijd nodig. Drost … die lijkt de weg volledig kwijt. Ik denk dat Spee niet de allerbeste keus is. Hij mist teveel bagage om een hoofdklasseploeg te coachen. Laren was matig, SCHC valt tegen, Pinoke was ook niet echt een succes.
Vega is misschien niet de meest briljante speelster, maar wel iemand die heel makkelijk scoort. Die zou ik ook wel in het Nederlands willen zien. Vega is volgens mij weer wel een ontdekking van Spee :).

hoofdklasser

@ JVDB Ik vind het knap dat je speelsters van verschillende teams die op 1 dag op het zelfde moment hebben gespeeld kan beoordelen! Daarnaast moet het hele Nederlandse elftal dames uit speelsters van Amsterdam bestaan? denk het niet, zijn ook nog andere leuke speelsters die kans maken. Ze speelden niet tegen elkaar anders had het nog gekund. De Waard komt net van een blessure. Laren heeft ook niet goed gepresteerd gister, volgens mij moet je de uitslagen van gister maar even concluderen als begin van 2e helft seizoen, iedereen nog niet echt wakker en fit.

lynn

SCHC spits Drost is al tijden uit vorm. De Waard natuurlijk terug van een blessure, zo is Zerbo. Zerbo heeft zeker talent, maar komt nog tekort in het Nederlands Elftal.

Vega is niks nieuws, volgens mij wordt daar al tijden om geroepen haar een kans te geven. Elk team heeft toch een type Huntelaar/Makaay/Inzaghi nodig. Geen briljante spelers, maar o zo belangrijk. Naar mijn mening is Vega een type Huntelaar die het NL elftal goed kan gebruiken.

Het elftal hoeft niet alleen uit Amsterdam te bestaan, maar Vega mag er van mij betreft wel bij. Verschoor, Stam zie ik het niet halen. Van Male zal hard moeten werken en ook Schoenaker vond ik de laatste HWL matig.