Uitslagen hoofdklasse mannen 18 oktober

Heren 1 SCHC 2015-2016

Utrechtse ploegen onderin, SCHC en Voordaan, spelen beide knap gelijk in speelronde zeven. Schaerweijde daarentegen had een zware middag. Amsterdam had het in de bosderby moeilijker dan voorspeld en koploper.

Heren 1 SCHC 2015-2016

SCHC – Kampong 1-1
Een knap punt voor SCHC in de Utrechtse derby tegen Kampong. De 0-0mblef lang op het scorebord staan, dus toen Björn Kellerman zijn strafcorner binnenschoot, lekker Stichtses lot bezegeld, zoals de Bilthovense ploeg al vaker in de slotfase overkwam. Het tegendeel bleek waar, Roderic Schwirtz schoot enkele minuten voor tijd de gelijkmaker binnen en haalde een verdiend punt voor zijn ploeg binnen.

Pinoké – Amsterdam 2-3
Robert Tigges maakte zijn vijfde doelpunt van het seizoen, maar interessanter is dat het de beslissende was in de bosderby tegen Pinoké. Pinoké’s Joost van de Vijfeijken had zijn ploeg op gelijke hoogte gebracht met Amsterdam en daarna de 2-1 binnengeschoten, en leek daarmee de grote man te worden. Sander ‘t Hart maakte de voorsprong van de Steekneuzen vlak daarna ongedaan en de 2-2 leek stand te gaan houden op het scorebord. Tot Tigges mocht aanleggen voor een strafcorner. Hij bepaalde de eindstand 2-3.

Oranje Zwart – Schaerweijde 9-1
Prijsschieten in Eindhoven. Voor rust 3-0 in het voordeel van Oranje Zwart, na rust bouwde de ploeg van Michel van de Heuvel verder naar 9-1. Mink van der Weerden mag na het duel drie doelpunten op zijn lijstje bijschrijven en komt op een totaal van zeven. Casper Horn redde Schaerweijdes eer in de slotfase.

Bloemendaal – HGC 1-3
Bloemendaal staat na de nederlaag tegen HGC achtste op de ranglijst en dat is een vreemde plek voor de Mussen. Het was pas de tweede nederlaag van het seizoen, maar door de drie gelijke spelen hebben de Noord-Hollanders al aardig wat punten verspeeld. HGC’ers Jorrit Croon, Dick Mölhmann gaven de Gazellen voor rust de leiding. Rogier Hofmans aansluitingstreffer wakkerde de Bloemendaalse hoop op ‘t Kopje aan, maar Gonzalo Peillat velde het definitieve oordeel.

Hurley – Den Bosch 3-2
Redelijk gemakkelijk leek Hurley uit te lopen naar 2-0 tegen Den Bosch. Luuk van Duren en Hjalmar Koedijker zorgden voor de Amsterdamse doelpunten die schijnbaar een makkelijke Amsterdamse middag leken te voorspellen. Na rust leek Tijn van Groesen er echter anders over te denken door de 2-1 binnen te schieten en Jasper Luijkx deed daar met de gelijkmaker een schepje bovenop. Niek Collot d’Escury besliste met zijn doelpunt twee minuten voor tijd dat de punten in Amsterdam boven.

Rotterdam – Voordaan 1-1
Voordaan passeert Pinoké op de ranglijst dankzij een verdienstelijk gelijkspel tegen Rotterdam. Johan Björkman leek de Rotterdamse ban te doorbreken met zijn treffer. Echter, tot meer Rotterdamse treffers leidde dit niet. Thijs Wientjes bracht de Groenekanners zelf gelijk met de opponent. De havenstedelingen zakken uit de play-offplekken dankzij het verlies.

Vincent Kneefel

Begint een redelijk dramatisch seizoen te worden voor Bloemendaal. Voor de jongeren in het team (Van Puffelen, Schuurman, Bovendeert, Brinkman) wellicht een goede leer ervaring, maar er wordt nu wel van ze verwacht dat ze de leiding gaan nemen.

Garcia is kennelijk niet de juiste persoon om Bloemendaal terug naar de top te leiden. Verder begrijp ik niet waarom er geen strafcorner is gehaald. Er kan niet van Schuurman verwacht worden dat hij er 20+ in een seizoen maakt. Zonder SC canon wordt je nooit landskampioen..

Senior Hubers

De Herencompetitie is waanzinnig dit jaar. Geen een wedstrijd is van te voren te voorspellen, echt leuk. SCHC wat een puntje bij Kampong pakt, HGC wat van Bloemendaal wint & Hurley opeens 5e in de competitie. Zo blijft de competitie spannend tot het einde. Dit in wel anders bij de vrouwencompetitie. Ik vind het saai om daar naar te kijken, de ”standaard” vier blijven de play-offs spelen… saaaaaaiii.
Mijn dochters, die alle jaren tophockey bij verschillende clubs hebben gespeeld, vinden de damescompetitie zelfs te saai dat zij niet eens meer naar wedstrijden gaan kijken (wat zij jarenlang elke Zondag deden), maar liever wachten tot dat het 14:45 uur is om naar een herenwedstrijd te gaan.

Tijd voor verandering in de damescompetitie? Internationals meer verspreiden?
makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

jvdb

@Kneefel:
Wat een stemmingmakerij over Garcia.
Ik lees de laatste weken vaker negatieve posts richting hem. Maar lijkt me behoorlijk voorbarig.
De harde realiteit is:
Bldaal kan wat selectie niet mee met OZ Kampong R’dam en A’dam. Het ontbreekt aan echte toppers behalve stockman. Ze hebben geen topcorner en in de breedte een te smalle selectie.
Selectiesamenstelling ligt bij Bl’daal in handen van bestuur en niet bij de coach volgens mij.

Jan

Bloemendaal heeft een topselectie. Stockman, Hofman, Schuurman, Brinkman en van Puffelen bij NL team. Jolie, Jenniskens, Ford oud-internationals en dan nog een stel jeugd internationals. Als het dan zo slecht gaat, kom je toch bij de leiding uit. Niet dat er koppen moeten gaan rollen, maar ze zullen in hun aanpak van het team veel moeten veranderen. Amsterdam, OZ en Kampong plaatsen zich voor play-offs, dus ze moeten Rotterdam en HGC achter zich houden als dat nog kan. Er zit veel meer in deze selectie dan ze laten zien. Intensiever trainen? Andere opstelling? Of misschien van Wijk doorschuiven naar hoofdcoach? Wie het weet mag het zeggen.