Uitslagen hoofdklasse mannen 25 oktober

BLOEMENDAAL -Teamfoto. Hockeyclub Bloemendaal Hoofdklasse seizoen 2015-2016 . Copyright Koen Suyk

In speelronde acht vlamde Amsterdam in de eerste helft tegen SCHC, terwijl Kampong en Rotterdam juist tot het tweede bedrijf wachtten om het beste van hun spel te laten zien. Gonzalo Peillat bewees andermaal zijn waarde voor HGC, dat naar de tweede plek stijgt.

Den Bosch – Bloemendaal 3-4
Bloemendaal sluit een bewogen week af met een mooie overwinning op Den Bosch. Debuterend hoofdcoach Laurence Docherty leidde zijn ploeg naar een 3-4 zege, de eerste wint sinds vijf wedstrijden. De Mussen stijgen een plaatsje op de ranglijst. Den Bosch kwam op 1-0 via Milan van Baal, maar na de gelijkmaker van Wouter Jolie kwamen de Brabanders niet meer op voorsprong in het duel.

Voordaan – Hurley 1-1
Voordaan pakt een belangrijk punt tegen Hurley. Hidde Baron schonk zijn ploeg direct na rust de voorsprong, hij reageerde alert op een rebound na een backhandschot van Bram Weers. Pas zes minuten voor tijd konden de bezoekende Amsterdammers ook scoren. Rogier Rombouts benutte een strafbal. Voordaan staat elfde op de ranglijst, op één punt van plek tien en negen. Bovendien groeit de afstand met de laatste plaats met één punt dankzij de remise. Hurley staat vijfde.

Amsterdam – SCHC 4-1
De furie in de wedstrijd tussen Amsterdam en SCHC zat in de eerste helft. Robert Tigges scoorde drie keer voor zijn ploeg, die zondag voor het eerst onder leiding stond van Dirk Loots. De treffer van Mirco Pruyser daarbij opgeteld, gaf Amsterdam een meer dan comfortabele voorsprong tijdens de thee. Na rust deed SCHC, dat zonder Marnix Kleinsman en Roderic Schwirtz speelde, iets terug. Thomas Vis schoot raak uit de strafcorner. Amsterdam blijft ongeslagen en houdt de koppositie vast. SCHC valt een plekje terug op de ranglijst.

Kampong – Rotterdam 4-4
Kampong en Rotterdam produceerden na een vrij saaie eerste helft, een spectaculaire tweede helft. Voor de pauze leidde de thuisploeg dankzij Constantijn Jonker. Jonkie Boet Phijffer scoorde de 2-0 voor de Utrechtse formatie. Dankzij een discutabele strafbal vond Rotterdam de aansluiting. Pepijn Luijkx’ strafcorner bracht Kampong op 1-3, maar Timmo Kranstauber vond aan de andere kant uit dezelfde spelsituatie opnieuw de aansluiting. Erik Bouwens maakte vervolgens de 2-4. De aanvaller, die zijn  treffer in de stijl van Mario Ballotelli vierde, verwachtte niet dat Rotterdam in de resterende minuten nog gelijk zou maken. Toch gebeurde dat, dankzij twee doelpunten van Paul Spies.

Schaerweijde – Pinoké 1-3
De mannen van Pinoké kenden, net als de vrouwen van hun club, een zeer succesvolle zondagmiddag. Beide ploegen wonnen de belangrijke uitwedstrijd tegen een concurrent in de strijd tegen degradatie. Jongeling Marlon Landbrug maakte de eerste Amsterdamse treffer in de Kuil van Schaerweijde. Thijn Knetemann gleed de gelijkmaker binnen. Om Wouter Brasems treffer was veel te doen, maar de arbitrage keurde het doelpunt na wat wikken en wegen alsnog toe. Joost van de Vijfeijken maakte de derde voor Pinoké. De Steekneuzen klimmen naar plek negen, terwijl Schaerweijde twaalfde blijft en het gat met de nummer elf ziet groeien van twee naar vier punten.

HGC – Oranje Zwart 3-1
Landskampioen Oranje Zwart verloor zondag voor de derde maal dit seizoen. Deze keer was HGC, dat naar de tweede plek op de ranglijst stijgt, de bovenliggende partij. Op de Roggewoning sloeg Gonzalo Peillat  het gat in de eerste helft door twee strafcorners raakt te schieten. Rizwan Muhammad, die eerder in de wedstrijd nog uitviel met een armblessure, vond het HGC-doel tien minuten voor tijd. Tom Hiebendaal veranderde de stand niet lang daarna naar 3-1. OZ zakt naar de derde plek.

Bloem

Na één wedstrijd winnen dus eigenlijk niks aan de hand bij Bloemendaal.. Staan nu 3 punten achter op de nummer 3.. Doen gewoon weer mee!

Gras

@Bloem: het is positief dat ze vandaag hebben gewonnen, maar ze moeten nu van de top 5 (HGC, Kampong, Amsterdam, OZ, Rotterdam) gaan winnen om weer mee te doen.

hockey

Positief??? Ok het zijn 3 punten maar een klinkende overwinning is het niet, en dat tegen Den Bosch. Het commentaar van Jolie op hockey.nl is ook erg overdreven. Helamaal eens met gras: de volgende wedstrijden moeten ze het maar eens echt laten zien.

hockey

Als mijn reactie eerst goedgekeurd moet worden laat dan maar zitten. Deze censuur is onacceptabel.