Uitslagen hoofdklasse vrijdag 7 maart (dames)

OZ-Amsterdam-dames-RU Nunnink

Vandaag werd bij de dames de zeventiende speelronde gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

OZ-Amsterdam-dames-RU

credit: Roel Ubels

MOP – SCHC: 1-5

Na een mindere start van 2014, met twee maal een gelijkspel, ging SCHC vanavond voor de volle buit tegen de nummer vijf, MOP. De formatie uit Bilthoven vliegt in Vught uit de startblokken en komt al na drie minuten, door een mooie rake strafcorner van Caia van Maasakker, op 0-1. Zodra de thuisploeg echter een beetje van de schrik bekomen is weet het terug te komen naar 1-1 door een reboundgoal van Sabine van Assem. Het antwoord van Van Maasakker komt echter gelijk twee minuten later wanneer zij met een identiek doelpunt als haar eerste SCHC weer op voorsprong zet. De rest van deze helft blijven de gasten druk houden op MOP maar tot scoren komen ze pas weer in de tweede helft waarin Stichtsche wederom het betere van het spel heeft. Roos Drost (2x) en Maike Stöckel schieten het team naar 1-5 waardoor de play-off plek nu wel zeker is.

Hurley – Kampong: 5-0

Wat vooraf een spannende wedstrijd zou worden tussen de twee middenmoters met een gelijk aantal punten werd uiteindelijk een duel met een eenzijdig karakter. Het is voornamelijk Hurley dat de klok slaat. Via goals van Elsemiek Groen, Pamela Raaff en Sam Saxton gaat de thuisploeg met een zeer comfortabele 3-0 voorsprong de rust in. Ook in de tweede helft weet Kampong het tij niet te keren en is Hurley veel effectiever. Sabine van Silfhout en Pamela Raaff tillen de eindscore in de slotminuten nog naar 5-0 en met het verlies van MOP stijgt het team van Rick Mathijssen naar de vijfde plek.

HIC – Nijmegen: 1-1

In Amstelveen lag voor de thuisploeg vrijdagavond de laatste strohalm om nog enigszins te mogen hopen op play-outs. Tegen de nummer 11, Nijmegen, kent de hekkensluiter een goede start. Dit resulteert in meerdere uitgelezen kansen die de dames van HIC echter niet succesvol weten af te ronden. En als het aan de ene kant van het veld niet lukt dan… lukt het aan de andere kant wel. Kim van Roosmalen scoort na 25 minuten spelen het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Lang lijken de drie punten mee naar Nijmegen te gaan maar tien minuten voor het eindsignaal komt HIC via Hannah Lemmens en een Nijmeegse stick toch nog op gelijke hoogte. Veel heeft de formatie uit Amstelveen er niet aan. Het gat van zeven punten lijkt te groot om directe degradatie nog te ontlopen.

Oranje Zwart – Amsterdam: 2-2

Na het gelijkspel tegen Laren heeft Oranje Zwart vanavond wederom een punt over weten te houden aan een wedstrijd tegen één van de topploegen. Amsterdam kwam via doelpunten van Ellen Hoog en Maria Verschoor nog wel op 0-2 voorsprong  maar wist deze niet vast te houden. De thuisploeg speelt een sterke tweede helft en vindt aansluiting door een doelpunt van Marilyn Agliotti. Lang lijkt het erop dat het niet mag baten maar in het eindsignaal krijgen de dames van OZ hun eerste strafcorner van de wedstrijd. Tina Bachmann schiet deze koelbloedig binnen en daardoor delen de teams de punten. Amsterdam moet de koppositie nu afstaan aan SCHC dat een beter doelsaldo heeft en speelt zondag de spannende topper tegen Den Bosch.

Den Bosch – Laren: 1-1

Deze topwedstrijd in het Zuiden tussen de nummer twee en drie blijft onbeslist. Laren pakt de leiding halverwege de eerste helft wanneer Vicky van den Broek raak schiet. In de tweede helft komt de thuisploeg echter weer langszij via een doelpunt van Sabine Mol. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd maar komen niet meer tot scoren. Ze blijven beide op 36 punten staan. Voor Den Bosch, de nummer drie, staat zondag de volgende topper tegen Amsterdam op het programma. Laren krijgt dan Hdm op bezoek.

Hdm – Pinoké: 1-0

Hdm heeft thuis goede zaken gedaan door met 1-0 te winnen van Pinoké. De Haagse formatie behoudt de negende plek en neemt zeven punten afstand van de play-out plekken. Katie Froeling was de lady-of-the-match voor de thuisploeg. Elf minuten voor tijd schoot zij de overwinning binnen. Pinoké is door dit verlies al bijna zeker van nacompetitie.

ben

waar is kampong tv nu?