Uitslagen hoofdklasse vrouwen 2 oktober

Den Bosch Paumen van Geffen JB

Speelronde vier, de eerste vrijdagavond voor de hoofdklasse-dames. Maartje Paumen werd met treffer 318 en 319 topscorer aller tijden van de vrouwen op het hoogste niveau, De doelpunten brachten haar ploeg niet in de laatste plaats de overwinning tegen Pinoké, dat vooralsnog puntloos blijft. Was het genoeg voor de koppositie op de hoofdklasse-ranglijst?

SCHC Den Bosch dams RU Paumen

Kampong – MOP 1-3
De vliegende start van Kampong, 9-0 tegen promovendus Push, vestigde wellicht wat onterechte verwachtingen op de Utrechtse ploeg. Sinds de monsterzege tegen de Brabanders pakte Kampong slechts een punt tegen hdm. MOP bleek vrijdagavond de meerdere en pakt de tweede overwinning ban het seizoen.

Push – Oranje Zwart 1-4
Twee Belgische dames en Valerie Magis scoorden voor Oranje Zwart. Push deed wat terug via Kiki van der Kreek. De overwinning zet de Eindhovenaren op de zesde plek, na twee remises en een nederlaag. Push sluit de lijst af na vier verliespartijen.

Den Bosch – Pinoké 2-0
Maartje Paumen werd met treffer 318 en 319 topscorer aller tijden van de vrouwen op het hoogste niveau, De doelpunten brachten haar ploeg niet in de laatste plaats de overwinning tegen Pinoké, dat vooralsnog puntloos blijft. De Amsterdammers blijven Push voor op basis van doelsaldo.

Bloemendaal – SCHC 0-6
De riantste zege van de vrijdag ging naar SCHC. Caia van Maasakker had een dusdanig groot aandeel in de treffers dat zij momenteel de topscorerslijst van de hoofdklassedames aanvoert. Stichtse had een makkelijke avond op bezoek bij Bloemendaal en blijft vierde op de ranglijst. Bloemendaal zakt naar plek zeven.

Hurley – Laren 0-1
Laren wint weer. Voor de derde keer in vier wedstrijden blijven Joyce Sombroek en haar verdediging ongeslagen en voeren verdiend de ranglijst aan. Hurley krijgt zondag kans op revanche tegen hdm en hoopt daarmee de negatieve reeks van twee duels zonder goals te doorbreken.

Hdm – Amsterdam 1-2
Na vier wedstrijden blijft hdm vooralsnog zonder overwinning. De Haagsen pakte een punt tegen Amsterdam, maar net als tegen SCHC en Laren, beoogde play-offkandidaten, ging de wedstrijden tegen Amsterdam verloren. Amsterdam blijft ongeslagen en keurig in het spoor van Laren.