Uitslagen hoofdklasse vrouwen 4 oktober

Pinoké dames RV (5)

Speelronde vijf, de tweede wedstrijd van het weekend voor de hoofdklassedames. Laren is de te kloppen ploeg, Bloemendaal had zondag de schone taak de ploeg uit het Gooi het eerste puntverlies te laten lijden. Onderin een heuse kraker om de eerste competitiepunten: Pinoké versus Push.

Pinoké dames RV (5)

SCHC – Den Bosch 2-2
De punten werden gedeeld in Bilthoven en dat was gezien het wedstrijdbeeld niet onterecht. Den Bosch leidde lang, dankzij een vroege treffer van Lieke Hulsen. Caia van Maasakker, bracht met haar negende doelpunt van het seizoen de score gelijk. Claire Verhage bracht haar ploeg even later met een knappe actie op 2-1. De Brabanders sleepten een gelijkspel uit het vuur door een rake strafcorner van Maartje Paumen.

MOP – Amsterdam 0-3
Amsterdam maakte de dienst uit in Vught in de tweede helft. Voor de thee waren de ploegen qua veldspel redelijk in evenwicht, al gingen de bezoekers met een voorsprong rusten. Het tweede bedrijf startte met wat vertraging door een probleem met de waterafvoer, wat op Twitter al snel werd omgedoopt tot sproeiergate. MOP kwam dit euvel niet meer te boven en zag Amsterdam via Kelly Jonker en Kitty van Male uitlopen naar 0-3.

Hurley – hdm 0-1
Hdm won door een doelpunt van Pien van Nes, haar vijfde al van dit seizoen, van Hurley. Een belangrijke overwinning voor de Haagsen, die dankzij de drie punten aansluiting met plek negen, waar momenteel de tegenstander van de dag Hurley bivakkeert. De Amsterdamse vrouwen hebben nu drie wedstrijden op rij niet gescoord.

Oranje Zwart – Kampong 1-3
De thuisploeg pakte een voorsprong door een goal van Daphne van der Velden, maar Oranje Zwart zag Kampong steeds meer controle over de wedstrijd krijgen. Karlijn van der Linden (2x) en Kiki van Wijk maakten de Utrechtse doelpunten. Kampong stijgt naar plek vijf, Oranje Zwart staat zevende.

Laren – Bloemendaal 6-0
Laren gaat als een trein. De ploeg van Ageeth Boomgaardt won tot nu toe alle duels, scoorde zestien keer en kreeg pas twee tegentreffers. Het bezoekende Bloemendaal was niet opgewassen tegen de blauwe machine. Lieke van Wijk, Vicky van den Broek (beiden twee keer), Willemijn Bos en Lisanne de Lange zorgden voor de Gooise doelpunten.

Pinoké – Push 2-1
Grote opluchting bij Pinoké, bittere teleurstelling bij Push. Voorafgaande aan dit staartduel waren beide ploegen nog puntloos en zetten daarom vol in op de wedstrijd van zondag. De Amsterdammers kwamen op 1-0 door een strafbal van Frederique Malefason. Eline Florie bracht haar ploeg op 2-0. Push gooide er nog een slotoffensief uit, maar bleef steken op 2-1, nota bene een eigen doelpunt. Push blijft dus puntloos, terwijl Pinoké tevreden de eerste drie punten mag bijschrijven.

Jaap

push speelde vandaag tegen 12 vrouwen. dat meisje dat floot, zij moet weer 1ste klasse dames gaan fluiten!

Henk

@Jaap

Bedankt voor deze positieve bijdrage. Voegt veel toe.

Sanne

@Jaap, is ook niet waar. Scheidsen floten prima wedstrijd. Overigens had Pinoke wel met 6-1 kunnen winnen als het wat scherper was geweest in de eindfase.

Lekker bekkie Mal

joost

Wat een hoop voorspelbare uitslagen weer. De hoofdklasse dames is totaal niet spannend dit jaar zoals vele jaren al. Bij de heren gebeurt tenminste wat.