Uitslagen hoofdklasse zondag 9 maart (heren)

Credit: Maurice de Wert

Vandaag werd bij de heren de zeventiende speelronde gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Credit: Maurice de Wert

Bloemendaal – Rotterdam: 3-1

Bloemendaal is bezig met een indrukwekkende inhaalrace in de strijd om een play-off ticket. Tegen concurrent Rotterdam, dat de afgelopen wedstrijden telkens met grote cijfer won, pakten de Mussen op ‘t Kopje vandaag een 3-1 overwinning. Door doelpunten van Diede van Puffelen en Tom Boon ging de ploeg van Russel Garcia met een 2-0 voorsprong de rust in. Negen minuten voor tijd maakte Jeroen Hertzberger het nog even spannend door de aansluitingstreffer te scoren maar wanneer Ronald Brouwer dan in de slotminuten de 3-1 binnen schiet is het over en uit voor de gasten. Rotterdam staat nu derde en Bloemendaal stijgt door het verlies van Amsterdam naar de vijfde plek, slechts één punt verwijderd van de top vier.

Oranje Zwart – Amsterdam: 2-1

De wedstrijd in Eindhoven kwam vandaag wat langzaam op gang. In de eerste helft houden de teams elkaar in evenwicht en zijn er weinig uitgelezen kansen. Wel krijgt Santi Freixa op slag van rust geel waardoor de Amsterdammers met een man minder aan de tweede helft beginnen. Oranje Zwart profiteert hier optimaal van. Binnen twee minuten tipt Thomas Briels de thuisploeg op 1-0. Lang blijft de voorsprong voor de Eindhovenaren minimaal. Pas twee minuten voor het eindsignaal weet Mink van der Weerden via een strafbal de score te verdubbelen. Amsterdam doet dan via Billy Bakker nog iets terug en komt op 1-2 maar deze treffer komt te laat. OZ wint, blijft koploper met vijf punten meer dan de nummer twee, Kampong. De Amsterdammers zakken door deze nederlaag naar de zesde plek en zullen aanstaande vrijdag punten moeten pakken tegen de nummer vier, HGC dat maar twee punten meer heeft.

Hurley – Kampong: 1-3

De heren uit Utrecht kennen in het Amsterdamse Bos een matige eerste helft waarin Hurley door een doelpunt van Kenny Bain zelfs met een 1-0 voorsprong de rust in gaat. In de tweede helft zetten de gasten vervolgens orde op zaken. Via doelpunten van Constantijn Jonker en Martijn Havenga (2x) wint de ploeg van Alexander Cox met een zakelijke 1-3. Door deze overwinning staat Kampong nu tweede, zeven punten achter de tegenstander van aankomende vrijdag, koploper Oranje Zwart. Hurley, de huidige nummer zeven, heeft dan de kans om een groter gat te slaan met de nummer acht, Den Bosch.

HGC – Laren: 4-0

Zolang Luke Doerner niet terug is lijkt Laren geen punten te kunnen pakken. Vandaag verloor het van HGC met 4-0. In de eerste helft komt de Gooise ploeg nog aardig mee met de play-off kandidaat en houden de teams elkaar in evenwicht. In de tweede helft neemt Simon Egerton zijn team echter bij de hand door een hattrick te scoren. Ook Phil Burrows pakt een doelpuntje mee en zo behoudt HGC de vierde plek. Vrijdagavond zal het team van Dirk Loots het echter een stuk moeilijker krijgen. Dan mogen ze op bezoek bij de nummer zes, Amsterdam om vervolgens zondag nog een topper te spelen tegen de nummer twee, Kampong. Ook Laren wacht een zeer belangrijk dubbelweekend. Vrijdag staat het kelderduel tegen Tilburg op het programma en zondag mag het op bezoek bij de nummer tien, Pinoké.

Schaerweijde – Den Bosch: 4-2

In Zeist is er tot een kwartier voor tijd geen vuiltje aan de lucht voor Den Bosch. Na een mooie interceptie van Jimmy Doormernik schiet Milan van Baal de gasten in de eerste helft op voorsprong waarna Gijs Campbell er in de tweede helft 0-2 van maakt. Schaerweijde knokt zich echter terug in de wedstrijd en komt tot grote vreugde van het thuispubliek via Leonard Posthumus Meijes en Philip Engelkens weer op gelijke hoogte. Den Bosch is nog niet van de schrik bekomen of ook de 3-2 van Ties Ceulemans ligt erin. De gasten gaan vervolgens met man en macht op zoek naar de gelijkmaker maar zien in de slotfase twee spelers naar de kant gaan met geel waardoor de wedstrijd eigenlijk gespeeld is. Daan Lemmens schiet vlak voor tijd dan nog de 4-2 binnen waarmee de thuisploeg door middel van een knappe come-back drie welkome punten in Zeist houden en weer een week buiten de degradatiezone blijft.

Tilburg – Pinoké: 0-3

Ondanks dat de teams zeer aan elkaar gewaagd zijn is het Pinoké dat na elf minuten spelen de voorsprong pakt via een doelpunt van Dennis Warmerdam. Halverwege de tweede helft verdubbelt Joost van de Vijfeijken de score voor de gasten en lijken de Amsterdammers op weg naar de eerste zege van 2014. Tilburg knokt voor wat het waard is maar als de thuisploeg dan tien minuten voor tijd ook nog met een man minder komt te staan doordat Felix Gulinck geel krijgt is de wedstrijd wel gespeeld. Joost van de Vijeijken schiet in de slotminuten nog zijn tweede van de dag binnen en met deze 0-3 is de zege voor de Steekneuzen een feit. Omdat Schaerweijde ook wint lukt het de heren uit het Amsterdamse Bos nog niet om van de tiende plek af te komen.