Uitslagen vrijdag 27 maart (dames)

Laren Amsterdam Hoog Willemijn Bos RU

Vrijdagavond speelden de dames hun achttiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Laren Amsterdam Hoog Willemijn Bos RU

De dames van Laren hebben na de 1-0 overwinning op Amsterdam hun play-off ticket binnen. (c) Roel Ubels

Laren – Amsterdam: 1-0

Een rake corner van Fieke Holman zorgde er vanavond voor dat Laren, met nog vier speelrondes te gaan, zeker is van een plek in de play-offs. Aan de Eemnesserweg was de ploeg van vertrekkend-coach Etienne Spee met 1-0 te sterk voor concurrent Amsterdam dat daarmee de eerste nederlaag van 2015 leed. Met een gat van vijf punten op de nummer vijf, Kampong, zijn de Hoofdstedelingen dichtbij maar nog lang niet zeker van het competitie-toetje. Komende zondag zal het in de derby tegen Pinoké weer een extra stap proberen te zetten. Laren zal het thuisvoordeel willen behouden en moet om SCHC voor te blijven zondag winnen van Kampong.

MOP –  Kampong: 1-2

Wederom geen punten voor MOP. De ploeg van Toon Siepman wist na de winterstop nog geen een keer de volle buit te pakken en ook vanavond lukte het de Vughtse formatie niet de trekker over te halen. Het kende nog wel een goede start en had een tijd lang een klein veldoverwicht maar nadat de dames van Kampong vijf minuten voor rust uit hun eerste goed opgezette aanval de score openden via Lisa van Baaren was het hek van de dam. De thuisploeg leek even uit het veld geslagen en dat maakte dat Kampong via Kiki van Wijk ook de 0-2 binnen wist te schieten.  In de tweede helft bracht Colette de Beaumont aansluiting maar verder dan dat kwam MOP niet en daardoor blijft het hangen op plek negen. Zondag treffen de dames uit Vught Hurley en krijgt Kampong Laren op bezoek.

Den Bosch – Hdm: 3-1

Den Bosch heeft voor de eerste keer dit seizoen drie punten weten te pakken in een vrijdagavondwedstrijd maar heel makkelijk ging dat niet. Frederique Matla opende na tien minuten nog wel de score voor de thuisploeg maar zag Hdm enkele minuten later via een rake corner van Pien van Nes weer op gelijke hoogte komen. Den Bosch mocht in de periode die volgde ook enkele keren aanleggen op kopcirkel maar pas bij de vijfde poging was het raak, toen sleepte Maartje Paumen haar team weer aan de leiding. Tien minuten voor tijd leek de captain middels een rake strafbal het duel in het slot te gooien maar Mila Muyselaar bracht toch de spanning weer terug in de wedstrijd door twee minuten voor tijd de 3-2 te scoren. Genoeg voor een puntje was het echter niet, de volle buit ging uiteindelijk ‘gewoon’ naar Den Bosch dat komende zondag de topper tegen SCHC speelt. Hdm treft dan hekkensluiter Wageningen.

Pinoké – SCHC: 0-3

Door doelpunten van Maike Stöckel en Valerie van Odijk voor rust, en een rake corner van Caia van Maasakker in de tweede helft boekte SCHC vanavond een zakelijk overwinning op Pinoké. De Amsterdamse formatie heeft een zwaar dubbelweekend want het treft zondag een andere play-off kandidaat; de buurvrouwen van Amsterdam. SCHC speelt zondag tegen Den Bosch en is bij winst zeker van een plek bij de laatste vier.

Bloemendaal – Hurley: 1-2

Het is de dames van Bloemendaal niet gelukt de mooie overwinning op Kampong een vervolg te geven en zo uit de degradatiezone te klimmen. De ploeg van Jorge Nolte, die volgend jaar versterking krijgt van niemand minder dan Teun de Nooijer, kwam tegen Hurley net een doelpuntje te kort. De Amsterdammers hadden op hun beurt ook de punten hard nodig om afstand te nemen van de tiende plek en kwamen na zes minuten via Sabine van Silfhout op voorsprong. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen door deze vroege achterstand en zag Tamara Gruter enkele minuten later ook doel raken. Pamela Raaff kroonde zich uiteindelijk tot man of the match door halverwege de tweede helft de 1-2 en dus ook de drie punten voor Hurley binnen te schieten.  Zondag krijgen de dames van Rick Mathijssen directe concurrent MOP op bezoek en speelt Bloemendaal tegen Oranje Zwart.

Wageningen – Oranje Zwart: 1-6

Na twee goede week waarin de dames van Oranje Zwart zes punten pakten was de Eindhovense formatie vanavond met grote cijfers te sterk voor Wageningen. De moed zal de promovendus al vroeg in de wedstrijd in de schoenen zijn gezakt want al na vier minuten spelen hadden zowel Valerie Magis als Laura Nunnink raak geschoten. Kyra Fortuin tekende halverwege de eerste helft voor de 0-3 waarna Karlijn van der Linden namens Wageningen vlak na rust nog iets terug wist te doen. Lang bleef de marge van twee echter niet in tact want via Fortuin, Nunnink en Babette van der Velden liep de ploeg van Kai de Jager gestaag uit naar een 1-6 overwinning. Een prima begin van het dubbelweekend dus voor de dames van OZ die zondag Bloemendaal treffen. Wageningen speelt dan tegen Hdm.