Uitslagen vrijdag 31 oktober (dames)

Laren OZ dames Derkx de Ruiter RU

Vanavond werd bij de dames de tiende speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Laren OZ dames RU

Lammers schiet Laren naar 2-1. (c) Roel Ubels

Den Bosch – Kampong: 0-0

Het duel tussen koploper Den Bosch en de voormalig nummer vijf Kampong eindigde zoals ‘ie begon; in de brilstand. Ondanks vele corners over en weer lukte het beide ploegen niet de score te openen. Kampong kwam in de eerste helft dichtbij maar stuitte op de alerte Karin den Ouden die bij een corner de bal nog van de lijn wist te halen. In het tweede bedrijf waren er kansen voor onder andere Lidewij Welten en Vera Vorstenbosch maar zij kwamen niet langs keepster Alexandra Heerbaart. Den Bosch behoudt ondanks dit gelijkspel de koppositie maar ziet het gat met de nummer twee Laren slinken tot een punt. Kampong  zakt naar de zesde plek maar heeft evenveel punten als de nummers vier en vijf: OZ en Amsterdam. Zondag krijgt de ploeg van Stijn van Roosendaal Hdm op bezoek. Den Bosch reist dan af naar het Amsterdamse Bos waar het Hurley treft.

Laren – Oranje Zwart: 2-1

In Laren werd de score na een kwartier spelen geopend door Lisanne de Lange die de thuisploeg daarmee uit de eerste kans van de wedstrijd op voorsprong zette. Oranje Zwart deed de gehele wedstrijd niet onder voor de Gooise formatie maar het lukte de ploeg van Kai de Jager ondanks vele corners maar niet om de aansluitingstreffer achter keepster Joyce Sombroek te krijgen. Toen Fiona Morgenstern een kwartier voor tijd maar haar 1-1 eindelijk de ban voor de gasten leek te breken stelde Kim Lammers binnen de minuut weer orde op zaken door de 2-1 binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Fieke Holman die in de slotminuten de eerste Larense corner benutte en daarmee de overwinning voor haar ploeg veilig stelde. Komend weekend gaan de dames van Etienne Spee op bezoek bij Bloemendaal. OZ speelt dan thuis tegen Pinoké.

SCHC – Wageningen: 4-3

Geheel onverwacht kwam Wageningen vanavond in het duel met de nummer drie, SCHC, heel dichtbij een stunt. Tot zes minuten voor tijd leek nummer laatst namelijk op weg naar haar eerste hoofdklasseoverwinning in de historie van de club. Waar SCHC de afgelopen weken de ene na de andere ‘lager-geplaatste’ tegenstander met grote cijfers wist te verslaan had het vanavond een taaie aan Wageningen. Claudia Veenendaal opende al na vijf minuten de score voor de ploeg van Arnoud Boersma. Maike Stöckel en Carlien Dirkse van den Heuvel zorgde er vervolgens voor dat Stichtsche weer langszij kwam. De thuisploeg bleek echter veerkrachtig en nog voor rust via Imme van der Hoek op gelijke hoogte. Na rust schoot van der Hoek met haar team met haar tweede treffer van de dag weer aan de leiding. Helaas voor de rode lantaarn draagsters bleek SCHC de langste adem te hebben. Zes minuten voor tijd zorgde Stöckel voor de 3-3 waarna Roos Drost met haar treffer de drie punten voor de gasten binnen haalde. Een domper dus voor Wageningen dat desalniettemin waarschijnlijk wel weer wat vertrouwen gewonnen heeft voor het duel van aanstaande zondag tegen MOP. SCHC speelt dan de topper tegen Amsterdam.

Hdm – Amsterdam: 1-2

Amsterdam heeft vanavond drie punten uit Den Haag mee genomen. Hdm startte echter voortvarend aan de wedstrijd en zag Claire Boots al in de eerste minuut de score openen. Een rake corner van Ellen Hoog zorgde er negen minuten later voor dat de gasten weer op gelijke hoogte kwamen. In de tweede helft bracht Charlotte Vega de Amsterdamse formatie vervolgens op voorsprong en daar wist de Haagse ploeg niet meer van terug te komen. In de slotminuut tilde Hoog met een rake strafbal de einduitslag nog naar 1-3 en daarmee staat Amsterdam nu, samen met Oranje Zwart en Kampong op de gedeelde vierde plek. Komend weekend zou de ploeg van Jisse Waasdorp het gat van vijf punten met de derde plek iets kunnen dichten. Dan speelt het tegen de nummer drie, SCHC. Hdm reist af naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Kampong.

MOP – Bloemendaal: 2-2

Promovendus Bloemendaal blijft knap punten sprokkelen. Ook vanavond in Vught lukte het de ploeg van Jorge Nolte MOP op 2-2 te houden. MOP nam na elf minuten via Rosalie de Beer een voorsprong maar zag Bloemendaal op slag van rust via een rake corner van Tamara Gruter weer op gelijke hoogte komen. De thuisploeg speelde in de tweede helft slordiger en daar maakten de gasten dankbaar gebruik van. Via een treffer Annemieke Schildmeijer nam Bloemendaal wederom de leiding. Drie punten leverde het echter niet op want Colette de Beaumont wist de schade te beperken door de 2-2 binnen te tikken. Komend weekend speelt MOP tegen de andere promovendus, Wageningen en krijgt Bloemendaal Laren op bezoek.

Pinoké – Hurley: 0-4

Het is Pinoké vanavond niet gelukt het gat met de middenmoot wat te dichten. In de Amsterdamse derby bleek Hurley toch een maatje te groot voor de ploeg van Maarten Stenvers. De blauw-witte formatie won het Amsterdamse onderonsje met een duidelijke 0-4. Lisa Visser opende na een kwartier de score Kimberly Thompson, Sam Saxton en Pamela Raaff na rust, in een tijdsbestek van vijf minuten, de voorsprong uitbreidde naar 0-4 en de wedstrijd daarmee  op slot gooiden. Door het gelijkspel van MOP en Bloemendaal neemt Hurley iets afstand van de onderste regionen. Komend weekend treft de ploeg van Rick Mathijssen koploper Den Bosch. Pinoke speelt dan tegen Oranje Zwart.

Jan

Bloemendaal gaat lekker. Ik denk, dat de overige teams Bloemendaal nu niet meer onderschatten.

joost

Bloemendaal doet het erg goed! Had ik niet verwacht. En het verschil tussen B’daal en Wageningen is ook vrij groot op het moment. Ook van Kampong ben ik nog steeds onder de indruk, maar ze moeten wel wat gaan winnen willen ze hoger op komen.

jvdb

En vergeet OZ niet. Spelen goed EN halen veel punten.