Uitslagen zondag 19 oktober (heren)

Amsterdam Reid Ross Verga RV

Vandaag werd bij de heren de zevende speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam Reid Ross Verga RV

Justin Reid Ross was met zijn hattrick wederom erg belangrijk voor Amsterdam. (c) Rob Visser

Amsterdam  – HGC: 3-2

Lang leek het erop dat Amsterdam ook in de ‘topper’ tegen HGC puntloos de zondag zou afsluiten. Justin Reid-Ross stak hier echter eigenhandig een stokje voor. Tegen HGC kwam de thuisploeg door een doelpunt van Vincent Spitaels vlak voor rust met 0-1 achter te staan waarna Gonzalo Peillat in het tweede bedrijf de voorsprong voor de ploeg uit Wassenaar verdubbelde. Reid Ross bracht de spanning met nog een kwartier te spelen terug door via een rake corner de aansluitingstreffer te maken. Zeven minuten voor tijd scoorde de Zuid-Afrikaanse verdediger ook de gelijkmaker om vervolgens in de slotminuut het feest bij de Amsterdammers compleet te maken door middels een hattrick de drie punten veilig te stellen. Een welkome overwinning voor de ploeg van Alyson Annan die geen beste seizoenstart kent. HGC moet door deze nederlaag afscheid nemen van de gedeelde koppositie. Komend weekend treft het Kampong. Amsterdam gaat dan op bezoek bij buurman Pinoké.

Kampong – Schaerweijde: 2-2

Aan het sprookje van Schaerweijde lijkt geen einde te komen. Na de overwinning van vorige week op Amsterdam hield de ploeg van Dave Smolenaars Kampong in de Utrechtse derby op een gelijkspel. In een vermakelijke wedstrijd duurde het enige tijd voor de de score werd geopend. Pas na 42 minuten spelen sleepte cornerkanon Loïck Luypaert de 1-0 binnen waarna Philip Meulenbroek zeven minuten voor tijd met zijn treffer de winst voor de Kampong leek veilig te stellen. Schaerweijde gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam via Casper Horn enkele minuten later terug naar 2-1. Niet lang daarna kreeg Paul MacKinnon de kans op de gelijkmaker toen Schaerweijde een strafbal kreeg toegekend. Keeper David Harte stond echter zijn mannetje en redde de inzet van de Australiër maar kon in de slotminuut vervolgens niet voorkomen dat Philip Engelkens er met zijn treffer voor zorgde dat Schaerweijde er alsnog met een punt vandoor ging. Wederom een knappe prestatie van de Zeister formatie dat komend weekend Hurley op bezoek krijgt. Kampong reist dan af naar Wassenaar voor de wedstrijd met HGC dat nu evenveel punten heeft.

Hurley – Bloemendaal: 1-5

Hurley leek vanmiddag lange tijd op weg naar een gelijkspel. De ploeg uit het Amsterdamse Bos kwam na twaalf minuten op voorsprong via Rogier Rombouts waarna Diede van Puffelen de gasten tien minuten later weer op gelijke hoogte zette. Deze 1-1 stand bleef tot tien minuten voor tijd op het bord staan waarna Tom Boon de ban voor Bloemendaal wist te breken. De Belg scoorde toen de 2-1 waarna Roel Bovendeert, Simon Gougnard en wederom Boon de eindstand op 1-5 bepaalden. Bloemendaal verstevigt hiermee de vierde plek en speelt komend weekend de topper tegen de nieuwe nummer twee, Oranje Zwart. Hurley krijgt dan Schaerweijde op bezoek.

Oranje Zwart – Tilburg: 5-1

Met de Pakistanen terug in de gelederen had Oranje Zwart vanmiddag weinig moeite met Tilburg. Ondanks dat de ploeg van Michel van den Heuvel in de beginfase een flink aantal corners onbenut liet, liep de Eindhovense formatie nog voor rust via Jelle Galema, Thomas Briels en Bob de Voogd  uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft was de Voogd wederom trefzeker maar wist Russell Ford de eretreffer voor de thuisploeg binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Rob Reckers die de eindstand naar 5-1 bracht. Met deze overwinning stijgt OZ naar de tweede plek maar met evenveel punten als koploper Kampong.

Push – Den Bosch: 0-2

Tijdens de Brabantse derby in Breda ging het lange tijd gelijk op. Vooral in de eerste helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Na rust kwam Den Bosch echter beter uit de kleedkamer en lukte het Bram van der Groesen de score voor de ploeg van Eric Verboom te openen. Dominic Bowden verdubbelde deze enige tijd later en stelde daarmee de drie punten voor Den Bosch veilig.  Met deze overwinning op zak staat de Bossche formatie op de zevende plek, slechts drie punten verwijdert van de vierde plek. Komend weekend krijgt het Rotterdam op bezoek. Push hoopt dan tegen Tilburg meer geluk te hebben en eventueel wel de eerste overwinning van het seizoen te pakken.

Rotterdam – Pinoké: 5-1

Hoewel Rotterdam en Pinoké voorafgaand aan de wedstrijd op de ranglijst naast elkaar stonden werd het in Rotterdam vanmiddag geen moment spannend. Jeroen Hertzberger zette zijn halverwege de eerste helft op 2-0 waarna Seve van Ass ervoor zorgde dat de thuisploeg met een 3-0 stand de rust in ging. Vroeg in de tweede helft lukte het Roderick Musters weer wat aansluiting te vinden maar binnen een minuut vergrootte Hidde Turkstra de marge weer naar drie. Timmo Kranstauber bracht de einduitslag uiteidenlijk naar 5-1. Een solide overwinning dus voor Rotterdam dat een plekje stijgt en nu vijfde staat. Pinoké zakt naar de negende plek en krijgt komend weekend Amsterdam op bezoek.

HB

@FM, misschien toch een samenvatting?
Gezien de prachtige prestatie van schaerweijde?

kasper

Mooie prestatie van schaerweijde kijken of FM er een kan maken en ook kamponghockey

Die van Kampong staat in ieder geval al online zie ik.

Opletten

Bovendeert scoort voor Bloemendaal, niet 3x Boon. Zie hockey.nl