Uitslagen zondag 29 maart (heren)

Den Bosch Push heren Ron van Dijk

Vandaag speelden de hoofdklasse-heren hun achttiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Kampong Schaerweijde heren MdW van Slooten

Het duel tussen Schaerweijde en Kampong werd pas in de slotminuten beslist. (c) Maurice de Wert

HGC – Amsterdam: 2-3

HGC en Amsterdam maakten er vandaag een ware topper van in het druilerige Wassenaar. Onder het oog van de camera’s van de NOS opende Gonzalo Peillat al in de tweede minuut de score voor de thuisploeg waarna Valentin Verga Amsterdam enkele minuten later via een mooie aanval van Klaas Vermeulen weer op gelijke hoogte bracht. Na rust zorgde een treffer van Dick Mohlmann wederom voor een kleine voorsprong voor HGC en lang leek deze treffer de ploeg van Dirk Loots naar een zege te leiden. Leek, want door treffers van Justin Reid-Ross en Santi Freixa in de slotminuten van het duel gingen de punten toch naar Amsterdam. De ploeg van Alyson Annan houdt de vierde plek hierdoor in tact. HGC ziet het gat met een play-off plek oplopen naar vier punten.

Bloemendaal – Hurley: 6-0

Bloemendaal verloor dit seizoen nog geen punt tegen ploegen uit het rechter-rijtje en daar kwam ook vandaag geen verandering in. Dit keer was het Hurley dat met 6-0 aan de kant werd gezet. Middels een rake corner opende Tom Boon de score al in de vijfde minuut waarna Roel Bovendeert de ruststand op 2-0 zette. In het tweede bedrijf tilden Daniël Aarts, Rogier Hofman en Boon de eindstand uiteindeiljk naar 6-0. Doordat ook Amsterdam de volle buit pakte is de ploeg van Russel Garcia nog niet terug in de top vier maar het gat blijft slechts een punt. Bloemendaal mag zich nu gaan opmaken voor de EHL die voor hen op woensdag van start gaat. Hurley heeft een weekend rust om zich voor te bereiden op het belangrijke duel tegen Schaerweijde.

Schaerweijde – Kampong: 0-1

Net als in de heenwedstrijd in Utrecht hadden de heren van Kampong het vandaag ook in Zeist lastig met het stugge Schaerweijde. In tegenstelling tot vorige keer gingen de drie punten dit keer echter wel naar de gasten die aan een late tip-inn van van Constantijn Jonker genoeg hadden om de volle buit binnen te slepen. Het vizier van de ploeg van Alexander Cox kan nu op de EHL van komend Paasweekend. Schaerweijde heeft een weekje rust.

Pinoké – Rotterdam: 1-2

Rotterdam heeft met een zakelijke 1-2 zege op Pinoké de derde plek wederom een week in handen. De ploeg van Reinoud Wolff liep via Jeroen Hertzberger en Hidde Turkstra al binnen tien minuten uit naar een 0-2 voorsprong maar wist deze voorspoedige start geen vervolg te geven. Een doelpunt van Wouter Brasem, enkele minuten voor tijd bracht nog even de spanning in de wedstrijd terug maar verder dan deze eretreffer wisten de Steekneuzen niet te komen. Pinoké zakt door deze nederlaag een plekje in de ranglijst en speelt over twee weken de derby tegen Amsterdam. Rotterdam krijgt dan bezoek van Den Bosch.

Den Bosch – Push: 3-0

De Brabantse derby tussen Den Bosch en Push is geëindigd in een 3-0 overwinning voor de Bosschenaren. De thuisploeg liep door twee rake cornervarianten van Jonas Gomoll al voor rust uit naar een 2-0 voorsprong waarna Sebastien Dockier vroeg in de tweede helft met zijn 3-0 de wedstrijd in het slot gooide. Welkome punten voor Den Bosch, dat nu het rechter-rijtje aanvoert en de kansen op na-competitie ziet krimpen. Over twee weken gaan de heren van Eric Verboom op bezoek bij Rotterdam en speelt Push de belangrijke wedstrijd tegen de nummer elf van de ranglijst, Tilburg waarin het nog ietwat aansluiting zal hopen te vinden met de rest.

Tilburg – Oranje Zwart: 1-3

De andere Brabantse derby ging tussen Tilburg en Oranje Zwart. De drie punten gingen niet geheel onverwacht naar de koploper van de ranglijst maar zeer overtuigend was het dit keer niet. De Eindhovenaren namen middels hun eerste corner van de wedstrijd de leiding waarna Bob de Voogd de voorsprong halverwege de eerst helft verdubbelde. Aan de andere kant kreeg ook Tilburg kansen om, vooral via corners, wat terug te doen maar dit lukte pas bij poging zes. Toen zorgde Jan Maarten Tacke met nog tien minuten te spelen weer voor wat aansluiting. Meer zat er echter niet in voor de thuisploeg want enkele minuten later gooide Mink van der Weerden met een rake strafbal de wedstrijd in het slot. OZ kan zich nu gaan opmaken voor de EHL, Tilburg mag Pasen vieren en speelt de zondag erop tegen Push.

Pieter

Jammer van Schaerweijde, ze hadden zeker een punt verdiend!

SW

Schaerweijde had zeker een punt verdiend en speelde een zeer goede wedstrijd. Punten hadden zo maar aan de andere kant kunnen vallen….