Uitslagen zondag 7 september (dames)

Amsterdam Wageningen RV (1)

Vandaag werd de eerste speelronde van het seizoen 2014-2015 gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden bij de dames.

Amsterdam Wageningen RV (5)

De dames van Amsterdam vieren een doelpunt. (c) Rob Visser

Laren – MOP: 1-1

In hun openingswedstrijd zijn teams van Laren en MOP het seizoen begonnen met een gelijkspel. Kim Lammers tekende  in de eerste helft voor de 1-0 waarna Donja Zwinkels middels een rake corner de gasten na rust op gelijke hoogte bracht. Dit punt werd door de ploeg uit Vught knap veilig gespeeld en daarmee laat MOP zien dat het de ambitie heeft het de top vier heel lastig te gaan maken dit seizoen. Het is daarbij ook de eerste keer dat MOP een punt meeneemt uit ‘t Gooi. Volgende week mag Laren in de herkansing en treft het Wageningen. MOP krijgt dan Pinoké op bezoek.

Hdm – Hurley: 0-1

Voormalig ‘middenmotors’Hdm en Hurley maakten er een spannende wedstrijd van waarin de gasten uiteindelijk aan het langste eind trokken en er met de overwinning vandoor gingen. De long-time Hurley spits Dorith Claushuis tekende vlak voor rust voor het enige en daarmee ook winnende doelpunt. Volgende week mag de Amsterdamse ploeg het thuis opnemen tegen SCHC dat vandaag niet verder kwam dan een gelijkspel. Hdm gaat dan op bezoek bij Oranje Zwart.

Den Bosch – Oranje Zwart: 4-3

Even leek de landskampioen van afgelopen seizoen een valse start te gaan maken. In de streekderby tegen Oranje Zwart keek Den Bosch al na twintig minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan. Na slordig uitverdedigend werk zette Jill Boon de ploeg uit Eindhoven in de tweede minuut op voorsprong, waarna nieuwkomer Stephanie de Groof deze negentien minuten later verdubbelde via een corner. De vreugde bij OZ was echter van korte duur want nadat ze haar eerste vier corners niet had weten te verzilveren sleepte captain Maartje Paumen de thuisploeg via een rake korte hoekslag weer terug in de wedstrijd. Margot van Geffen stelde vervolgens orde op zaken door vlak voor rust de 2-2 binnen te schieten en de stand weer gelijk te trekken. In de tweede helft gingen de Bossche dames er vervolgens op en over. Binnen tien minuten brachten wederom Paumen en Lidewij Welten hun ploeg naar een 4-2 voorsprong. De 4-3 waar Boon, na een mooi actie van Laura Nunnink, in de slotminuten nog voor tekende bracht kwam te laat om deze nog overwinning in gevaar te brengen.

Amsterdam – Wageningen: 4-0

In hun hoofdklassedebuut hebben de dames Wageningen nog niet kunnen verrassen. De nieuwkomer trof dan ook het sterke Amsterdam dat na een kwartier spelen de leiding wist te nemen. Maria Verschoor was het die het eerste Amsterdamse doelpunt van dit seizoen op haar naam schreef. Vier minuten later tekende Charlotte Vega voor de 2-0 en met deze stand gingen de teams de rust in. In de tweede helft liet Ellen Hoog zien net als vorig seizoen over een listige cornerslag te beschikken en bracht de thuisploeg daarmee naar 3-0. Zeven minuten later zette Kelly Jonker met een goede tip-inn de eindstand op 4-0 en daarmee begint Amsterdam het seizoen als koploper.

SCHC – Kampong: 1-1

In deze spannende Utrechtse derby leek Kampong lang op weg naar een knappe overwinning. Captain Julia Müller zette de gasten vlak voor rust op voorsprong en deze 0-1 stand bleef ook lange tijd op het scorebord staan. Ginallo Zerbo stak daar uiteindelijk echter een stokje voor. Drie minuten voor tijd zorgde de van Pinoké overgekomen jongeling ervoor dat de runner-up van afgelopen jaar dit seizoen begint met een punt. Volgende week krijgt SCHC tegen Hurley wederom een kans de volle buit te pakken. Kampong krijgt dan Amsterdam op bezoek.

Pinoké – Bloemendaal: 2-1

Voor de jonge ‘damus’ van Bloemendaal begon vandaag het langverwachte hoofdklasseseizoen. In de eerste speelronde stuitte de ploeg van Jorge Nolte op Pinoké dat vorig seizoen een lastig jaar kende en dus misschien wel een prooi kon zijn voor een stuntje van de promovendus. Dit bleek echter niet het geval. Al vroeg in de wedstrijd leek Pinoké een voorsprong te gaan pakken toen het een strafbal kreeg toegekend. De poging van de stip werd echter onbenut gelaten en dus bleef de brilstand in tact. Vlak voor rust was het vervolgens wel raak. Na een mooie actie van Lotte Sluiter mocht de thuisploeg aanleggen voor een corner die knap binnen getipt werd door Dana Luijkx. Sierou Frankema liet vroeg in de tweede helft zien ook over een goede corner te beschikken en verdubbelde daarmee de score voor de Steekneuzen. Bloemendaal gaf echter niet op en kwam via Joelle Ketting nog op 2-1 maar daar bleef het bij. Pinoké heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen.

Jan R.

Wat een genante vertoning van SCHC vandaag.
Veel grote speelsters die met hun grote mond, met name met de scheidsrechters bezig waren.
Oneens met de leiding oneens met hun begeleiding en jonge speelsters die het moesten ontgelden.
Ik hoop dat de dames met hun neuzen uit de lucht komen en dat het weer snel een feest wordt om ze te zien spelen.