Ook

Ik mis regelmatig de samenvatting van de dames. Sowieso nooit na verlies. Heeft kampongtv tijdgebrek? Of doen de dames niet mee aan kampongtv?

Redactie Hoofdklassehockey.nl

Hi Ook,

KampongTV maakt iedere week samenvattingen van het mannenduel. In dit geval (te horen aan commentaar van Philip Kooke) is de samenvatting van de NOS, die registreerde de wedstrijd live. Samenvattingen van de vrouwen zijn sporadischer, wij weten ook niet waarom. Op dit YouTube-kanaal kan je in ieder geval alle samenvattingen bekijken: httpss://www.youtube.com/channel/UC_H1IK4bPm7lQy0panAy2_A

ben

Wat zegt die cox nou toch allemaal weer…

KampongTV

KampongTV is 100% vrijwilligerswerk. Dat is de lol én de beperking. We proberen voor de hockeyliefhebbers zo veel mogelijk onze hockeybeelden te ontsluiten in een aantrekkelijke vorm. Deze site helpt daarmee, waarvoor hartelijke dank. Overigens zijn (bijna) alle goals en acties – ook van de dames – te zien via de verschillende Kampong facebookpagina’s. Veel kijkplezier!

Bert

Wat doet Cox nou? Beetje de bal van hiebendaal tegenhouden… Wat triest

@KampongTV

Waarom staat de samenvatting Voordaan – Kampong van vrijdagavond er nog niet op? Te gênant om te vertonen ..?

hockey

tja, ook dat gemekker van de Wijn is natuurlijk pure frustratie. Zou als international toch een betere beheersing moeten hebben. Benieuwd hoe ze uit de winterstop komen.

edwin

Wat een foute man in taal en gedrag die Cox. Echt iemand waar je als werkgever (club én KNHB) trots op bent, en dat ook niet voor de eerste keer.
Open microfoons en live televisie laten zien dat nog wel een slag in professionaliteit nodig is.

jvdb

Een coach doet er alles aan om te winnen. En heeft ook emoties. De bal vasthouden, niet chique en hooguit een beetje onsportief. Maar geen schande lijkt me. Grote mond tegen scheidsrechter en coach van de tegenstander is ook geen reclame voor het hockey, zeker niet met NOS op bezoek. Compliment voor de scheidsrechter die dit keurig oplost en niet meegaat in agressiviteit.
Maar een coach die opzet ruzie zoekt met een speler van de tegenstander en daarbij ook nog eens fysiek contact maken, lijkt me alle perken te buiten gaan.
Dit zal vanuit KNHB/Kampong nog wel een staartje krijgen zo lijkt me.

We willen hockey promoten als het op televisie is, zoals rugby zich zelf fantastisch op de kaart zette de afgelopen weken. Daar past dit gedrag absoluut niet bij, zelfs voetbalcoaches mogen een aantal wedstrijden toekijken als dit gebeurd.

miner

hehe eindelijk iemand die het snapt @jvdb

hockey

@Jvdb, dit krijgt helemaal geen staartje. Daar hebben kampong en de bond de ballen niet voor. Die Cox is een straatschoffie en was er geen onderzoek vorige week, werknemers met een grote bek en bulten achter de ellebogen verdienen 15% meer dan de schapen die minder hard bleren. Nee hoor, was het maar waar dat dit niet getolereerd werd.

Willem

Als je het mij vraagt gaat hier helemaal niks meer mee gebeuren. Hoewel Cox vorig jaar ook al negatief in het nieuws kwam en door de bond geschorst werd naar aanleiding van een verbale aanvaring met een scheidsrechter na de wedstrijd, heeft Kampong het lef gewoond niet om een van hun ‘grote jongens’ te schorsen. Toen werd er door de betreffende scheidsrechter – en dus niet zozeer door de bond – doortastend op te treden en een rapport van wangedrag op te stellen, waardoor het tegelijk naar de tuchtcommissie doorging. De tuchtcommissie op zichzelf mag niet zomaar overgaan tot schorsing van een speler of coach op videobeelden, zoals met voetbal wel kan. Er moet of melding van gemaakt worden door de scheidsrechter of de competitieleider zal dit onder de aandacht moeten brengen. Zowel Kampong als de bond zal Cox hier dus niet op aanspreken.

Overigens dreigt hetzelfde te gebeuren met de schandalige overtreding van Bos. Laren zal haar belangrijke speelster niet willen schorsen en voordat de bond een keertje actie heeft ondernomen is Bos al bijna met pensioen. Zij verdient natuurlijk net zo’n schorsing als Verga destijds, want iets hoger en ze slaat de knie van Malefason aan gruzelementen.

Kortom: eigenlijk moet gewoon het hele tuchtsysteen van de KNHB op de schop, waarbij er een aanklager komt, die ook daadwerkelijk onafhankelijk is!

Tatoum

Wat Dhr. Cox doet is extreem onsportief. Voorkomen dat de tegenstander snel een aanval kan opzetten. Daarnaast zijn zeer onbeschoft taalgebruik. Echt als (assistent-bonds)coach/trainer een voorbeeld voor hockeyend Nederland. Hoezo gefrustreerd.

tatoum

En de scheidsrechter heeft het helemaal niet goed opgelost. 100% gele kaart minimaal voor spelbederf. Dit was een geschikt moment voor een gevaarlijke aanval.

Schaar

Gewoon beelden van Cox en Bos groot op social media plaatsen en doorsturen naar de telegraaf ed. . Dan komt het vanzelf in schrijvende pers en landelijk nieuws. Dan moet de KNHB wel optreden.

@Schaar

Waar zijn de beelden van de overtreding van Bos?

Floris

Er is geen enkele reden voor een coach die bal op te pakken.

Jonas lost het veel te slap op dit is inderdaad zoals hiervoor al gezegd minstens geel. Een rode kaart zou ik niet eens gek vinden hoewel we die kleur wellicht beter voor de excessen kunnen bewaren.