WK: Overzicht en doelpunten dag 10 (dames)

Argentinië-VS-USA-Amerika-RU-WK-dames

Op dag acht van het WK in Den Haag kwamen de Oranje dames niet in actie maar speelden de dames uit poule B hun laatste groepswedstrijden. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

Argentinië-VS-USA-Amerika-RU-WK-dames

De dames van de VS en Argentinië zullen de halve finale gaan spelen. Credit: Roel Ubels

Verenigde Staten – Zuid-Afrika: 4-2

De dames van de VS weten het nu echt zeker, na de 4-2 overwinning op Zuid-Afrika gaan ze door naar de halve finale. De Amerikaanse dames hadden het wel lastig tegen de mondiale nummer elf. Ze kennen de Zuid-Afrikaanse formatie goed uit Champions Challenges en oefenwedstrijd. Pas vlak voor rust wist de ploeg van Craig Parnham de leiding te nemen, waarna Marsha Cox deze een minuut na de break weer teniet deed. Vervolgens brachten Katie Reinprecht en Lauren Crandall het team uit de VS naar een 3-1 voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Lisa-Marie Deetlefs deed nog iets terug voor de Afrikaanse formatie maar de 4-2 van Rachel Dawson gooide uiteindelijk een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot.

Op welke plek de Verenigde Staten in de poule gaat eindigen is nog niet bekend. Op dit moment zijn ze koploper maar daar kan de huidige nummer 2, Argentinië, nog verandering in brengen.  Las Leonas spelen om 17:30 uur tegen China en zullen die wedstrijd met minimaal vijf doelpunten verschil moeten winnen om nog aanspraak te maken op de eerste plek.

Bekijk hier de doelpunten uit de laatste poulewedstrijd tegen Zuid-Afrika.

’35: 1-0 Caroline Nichols

’36: 1-1 Marsha Cox

’39: 2-1 Katie Reinprecht

’45: 3-1 Lauren Crandall

’47: 3-2 Lisa-Marie Deetlefs

’56: 4-2 Rachel Dawson

Duitsland – Engeland: 1-3

De Engelse dames hebben vandaag de eer van hun ploeg gered door met 3-1 van Duitsland te winnen. Het team van Jason Lee wonnen tot nu toe nog geen enkel punt en zaten er twee dagen geleden flink doorheen toen er in de slotseconde van Argentinië verloren werd. De wedstrijd van vandaag bracht weer een lach op de Engelse gezichten. Hannah Macload zette Engeland in de 44e minuut op voorsprong en leek daarmee de ‘verlosser’ van haar team te zijn. Binnen tien minuten liepen ze namelijk uit naar een 3-0 voorsprong en daarmee was het gedaan voor de Duitse dames die toernooi ook geen potten konden breken. Hannah Krüger wist de eer nog wel te redden door een kwartier voor tijd de 3-1 binnen te slepen. De Duitse dames blijven steken op de vierde plek en dus is een zevende plek voor hen nog het hoogste haalbare.

Bekijk hier de doelpunten:

’44: 0-1 Hannah Macleod

’49: 0-2 Susie Gilbert

’55: 0-3 Susannah Townsend

’56: 1-3 Hannah Krüger

Argentinië – China: 1-1

De Argentijnse dames moesten als gezegd met meer dan vijf doelpunten verschil van China winnen om groepswinnaar te worden in poule B. Wederom traden Las Leonas aan zonder Luciana Aymar en wederom was dit goed te merken in het veld. Ze misten veel creativiteit en hadden het lastig tegen de stugge Chinezen. De Argentijnse formatie wist na 24 minuten via Carla Rebecchi de leiding te nemen. Na slordig uitverdedigend werk belandde de bal voor de stick van de Argentijnse die vanaf dichtbij de 1-0 binnen tikte. Hoewel Argentinië over de hele wedstrijd gezien veel meer kansen krijgt lukt het de Chinezen twaalf minuten voor tijd toch om op gelijke hoogte te komen. Yang Pang schiet vanaf de strafbal stip met haar backhand de 1-1 de touwen in en laat daarmee keepster Belen Succi kansloos.

Door dit gelijkspel blijft de Verenigde Staten koploper en moet Argentinië genoegen nemen met een tweede plek. Hierdoor speelt het in de halve finale tegen Nederland.

Bekijk hier de doelpunten

’24: 1-0 Carla Rebecchi