WK: Overzicht en doelpunten dag 5 (dames)

WK-Australië-Jenner-dames-RU

Op dag 5 van het WK in Den Haag worden er naast de wedstrijd tussen de dames van Nederland en Nieuw-Zeeland, om 19:45 uur, in poule A nog twee andere wedstrijden gespeeld. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

WK-Australië-Jenner-dames-RU

Kate Jenner aan de bal voor Australië. Credit: Roel Ubels

België – Australië: 2-3

In het vermakelijke openingsduel van dag 5 hebben de dames van Australië hun derde 3-2 overwinning van het toernooi geboekt. Eerder werden ook al Korea en Japan met deze score aan de kant gezet. Hoewel de Hockeyroos een goede start kenden tegen België, en via een rake corner van Anna Flanagan een voorsprong pakten kwamen de Belgen sterk terug. Het lukte ze onder de druk van Australië uit te hockeyen waardoor het team van Adam Commens in het tweede deel van de eerste helft de controle uit handen moest geven. Op slag van rust werd het harde werken van de ‘Red Panthers’ ook beloond. Stephanie de Groof sleepte haar team naar 1-1. De Australische dames kwamen echter sterk de kleedkamer uit en namen via een scherpe corner, dit maal van Jodie Kenny, wederom de leiding waarna België de druk weer opvoerde. Drie minuten later was het alweer raak voor de Belgische ploeg. De vrij gelopen Jill Boon kreeg de bal aangespeeld en schoot deze op prachtige wijze in een keer de touwen in. Het mocht niet baten. Uiteindelijk stelden de Hockeyroos veertien minuten voor tijd toch de overwinning veilig. Toen mocht Kenny aan leggen voor een strafbal. Ze nam ‘m slecht maar omdat keepster D’Hooghe al op het verkeerde been was gezet zag ze de 2-3 tussen haar benen door glippen en Australië er met de overwinning vandoor gaan.

Bekijk hier de doelpunten:

’16: 0-1 Anna Flanagan

’35: 1-1 Stephanie de Groof

’39: 1-2 Jodie Kenny

’42: 2-2 Jill Boon

’56: 2-3 Jodie Kenny

Korea – Japan: 1-1

De strijd tussen deze twee Aziatische teams gaat lange tijd zeer gelijk op. In de 32e  minuut valt de bal, na een paar slordige stopfouten van de Japanse verdediging, voor de stick van Jong Eun Kim die de bal simpel langs de ingegleden keepster Yuka Yoshikawa pust en daarmee komt Korea op voorsprong. Enkele minuten na rust mag Japan vervolgens aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd. De geflatste inzet van Shihori Oikawa rolt ietwat ongelukkig onder het lichaam van de Koreaanse keepster Jang door waardoor Japan weer op gelijke hoogte komt. Daarna gaan beide teams in de aanval, op zoek naar de voorsprong. De beste kansen zijn, vooral in de slotminuten, voor de Japanse dames die daar slordig mee om gaan waardoor de ploegen uiteindelijk de punten delen.

’32: 1-0 Jong Eun Kim

’37: 1-1 Shihori Oikawa