WK: Overzicht en doelpunten dag 6 (dames)

VS-USA-Amerika-RU-WK-dames

Op dag 6 van het WK in Den Haag kwamen de Oranje dames niet in actie maar werden er wel drie wedstrijden gespeeld in poule B. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

Dames WK Argentinië - Duitsland RU Aymar

Credit: Roel Ubels

China – Verenigde Staten: 0-5

De dames van de Verenigde Staten verrassen vriend en vijand met het goede toernooi dat ze tot nu toe draaien in Den Haag. Na een overwinning op Engeland en een gelijkspel tegen Argentinië won de ploeg van assistent-coach Janneke Schopman met 0-5 van China en gaat het nu fier aan kop in poule B. De Amerikanen startte sterk aan de wedstrijd tegen China. Nadat Melissa Gonzalez haar schot op goal totaal verkeerd raakt weet Katie O’Donnell bij de tweede paal als nog de bal hoog de touwen in te tikken en daarme neemt de USA al voeg de leiding. Vijf minuten later is het weer raak voor de ploeg van Craig Parnham als Michelle Vitesse na slordig verdedigend werk van China zichzelf simpel vrij kan lopen en vervolgens alle tijd krijgt om een hoek uit te kiezen. Ze schiet de bal strak in de linkerhoek van de keeper. China wordt in deze helft totaal overrompeld door de felle en gedreven Amerikanen. De ploeg van Baodong You komt nauwelijks de middenlijn over en weet geen enkele keer op doel te schieten. Het is dus ook niet gek dat de VS nog voor rust verder uit loopt. Via een goed uitgevoerde counter belandt de bal bij Paige Selenski die deze vanaf kopcirkel hard naar de tweede paal schiet waar de meegelopen O’Donnell haar tweede treffer van de dag binnen schiet.

Ook in de tweede helft domineert de Amerikaanse formatie de wedstrijd volledig. De grootste kansen zijn echter voor China dat maar liefst vijf corners onbenut laat. Acht minuten voor tijd gaat de VS beter met de cornerkansen om. Waar het eerste schot nog geblokt wordt  belandt de bal bij Rachel Dawson die hard op goal schiet waar O’Donnell het laatste tikje geeft en zo haar valse hattrick compleet maakt. In de slotminuten pikt ook Kelsey Kolojejchick haar doelpuntje nog mee al en eindigt de wedstrijd 0-5.

Bekijk hier de doelpunten:

‘5: 0-1 Katie O’Donnell

’10: 0-2 Michelle Vitesse

’30: 0-3 Katie O’Donnell

’62: 0-4 Katie O’Donnell

’67: 0-5 Kelsey Kolojejchick

Zuid-Afrika – Engeland: 4-1

Voor de Engelse dames gaat het in dit toernooi enkel van kwaad tot erger. In de eerst wedstrijd werd er met 2-1 verloren van de VS, vervolgens was China met 3-0 te sterk en vandaag werd de ploeg van Jason Lee met 4-1 de mat afgespeeld door Zuid-Afrika.

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Lily Owsley die haar inzet op de paal uiteen zag spatten. Halverwege de eerste helft is het vervolgens Zuid-Afrika dat wel de score weet te openen. Uit een rommelige situatie in de cirkel is het uiteindelijk Kathleen Taylor die de 1-0 binnen tikt. Op slag van rust wordt de voorsprong al verdubbeld door Sulette Damons die na zwak Engels uitverdedigen sterk de bal afpakt en op kopcirkel met haar backhand de 2-0 binnen slaat. Ook in de tweede helft lukt het de Engelsen niet grip op de wedstrijd te krijgen en krijgen ze in de 42e minuut ook de 3-0 om hun oren wanneer Shelley Russel knap de 3-0 binnen tipt. Als Dirkie Chamberlain er tien minuten later ook nog 4-0 binnen pusht is de wedstrijd, ondanks de eretreffer van Nicola White twee minuten later, wel gespeeld. Engeland staat nu puntloos onderaan in poule B.

Bekijk hier de doelpunte:

’18: 1-0 Kathleen Taylor

’32: 2-0 Sulette Damons

’42: 3-0  Shelley Russell

’52: 4-0 Dirkie Chamberlain

’54: 4-1 Nicole White

Duitsland – Argentinië: 0-3

De Duitse en Argentijnse dames, allen spelend in uittenue, maakte er een vermakelijke eerst helft van waarin de ploeg van Jamilon Mülders tot enigszins het onderspit delfde. ‘Las Leonas’ kwamen via een rake corner afschuif op Silvina D’Elia al vroeg op voorsprong. Gedurende de eerste helft hadden de Argentijnse dames ongeveer twee keer zoveel schoten op doel kansen als ‘Die Danas’ maar het lukte ze pas op slag van rust om de voorsprong te vergroten. Toen was het Noel Barrionuevo die de teller voor Argentinië op twee zette.

In de tweede helft kwamen de Duitse dames ogenschijnlijk nog minder onder de druk van de Argentijnen uit dus toen Carla Rebecchi na tien minuten de 0-3 binnen tikte was de wedstrijd gespeeld. Sterspeelster Luciana Aymar, die eerder het veld af ging met wat last van haar bovenbeen hoefde daardoor ook niet meer in het veld terug te keren en keek de wedstrijd vanaf de bank uit.

Met deze nederlaag moet Duitsland de wedstrijd van zondag tegen de Verenigde Staten winnend afsluiten om nog zicht te houden op een plek bij de laatste vier.

Bekijk hier de doelpunten:

‘4: 1-0 Silvina D’Elia

’32: 0-2 Noel Barrionuevo