WK: Overzicht en doelpunten dag 8 (dames)

Argentinië-RU-WK-dames

Op dag acht van het WK in Den Haag kwamen de Oranje dames niet in actie maar werden er wel drie wedstrijden gespeeld in poule B. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

OLYMPUArgentinië-VS-USA-Amerika-RU-WK-dames Kolojejchick

De Amerikaanse dames zetten hun goede lijn door en wonnen vandaag van Duitsland. Credit: Roel Ubels

Verenigde Staten – Duitsland: 4-1

De Duitse dames weten na vandaag dat een halve finale plek er niet meer in zit. De ploeg van onder andere Julia Müller en Tina Bachmann verloor van de VS dat op hun beurt juist weer een stapje dichterbij de halve eindstrijd is. Duitsland had in de eerste helft wel de beste kansen maar liet ze allemaal onbenut en zagen Amerika vervolgens vlak voor rust wel het doel raken. De goed vrijgelopen Kathleen Sharkey omspeelde met een mooie dummie keepster Vogel en bracht daarmee de VS aan de leiding. In de tweede helft sloeg de onzekerheid duidelijk toe bij onze oosterburen die soms omver gelopen werden door de gedreven en fitte dames uit de USA die daarbij ook zeer effectief met hun kansen omgingen. Via Caroline Nichols, Katie Reinprecht en wederom Sharkey liep de ploeg van assistent-coach Janneke Schopman uit naar 4-0 waardoor de wedstrijd twintig minuten voor tijd al wel gespeeld was. De goal die Kristina Hilmann in de slotminuten nog maakte was dus enkel voor de statistieken.

’33: 1-0 Kathleen Sharkey

’39: 2-0 Caroline Nichols

’43: 3-0 Katie Reinprecht

’52: 4-0 Kathleen Sharkey

’59: Kristina Hillmann

Engeland – Argentinië: 1-2

De dames van Engeland speelden tot nu toe een bijzonder ongelukkig toernooi. De nummer drie van de Olympische Spelen won tot zondag geen enkele poule wedstrijd en had dus allang geen uitzicht meer op een plek bij de laatste vier. De tegenstander van vandaag was Argentinië dat tot alleen tegen de VS punten verspeelde. De Argentijnse formatie trad tegen Engeland echter wel aan zonder sterspeelster Luciana Aymar en dat was duidelijk te merken. Al binnen acht minuten wist de ploeg van Jason Lee een voorsprong te pakken. Waar de variant van Kate Richardson Walsh nog gekeerd wordt door keepster Belen Succi is de rebound voor Alex Danson die van dichtbij de 1-0 binnen pusht. Pas in de 27e minuut weten Las Leonas was terug te doen via Delfina Merino die een voorzet van Rosario Luchetti binnen tikt. Tot in de slotminuut blijft deze 1-1 op het scorebord staan en lijken de ploegen op een gelijkspel af te streven. Carla Rebecchi steekt daar, tot groot verdriet van de Engelsen, een stokje voor. Vanuit de rebound van een corner geeft zij de 1-2 het laatste zetje en is Engeland weer verslagen.

Bekijk hier de doelpunten:

‘8: 1-0 Alex Danson

’27: 1-1 Delfina Merino

’70: 1-2 Carla Rebecchi

China – Zuid-Afrika: 4-3

De Chinezen konden in theorie bij winst nog kans maken op een halve finale plek. Hun doelsaldo was wel een flink stuk lager dan dat van de VS en Argentinië maar qua puntenaantal zouden ze de top twee met nog één wedstrijd te gaan op drie punten naderen. Een slecht geraakte cornerinzet van Mengyu Wang belandt uiteindelijk bij Meiyu Liang die de bal tussen de benen van keepster Van Deventer door pusht. Terwijl de Zuid-Afrikaanse dames wat betreft kansen en cirkelpenetraties de overhand hebben is het na een kwartier spelen toch weer China dat scoort. Dit keer wordt het doelpunt vooral veroorzaakt door slordig verdedigend werk van de Zuid-Afrikaanse achterhoede. Zij zien Mengrong Wang totaal over het heeft wanneer de Chinezen een counter inzetten en daardoor geven ze Wang de kans de voorsprong te verdubbelen. Zuid-Afrika heeft ondanks de vroege achterstand niet op. De ploeg van Giles Bonnet zet in de tweede helft weer aan en maakt na zeven minuten spelen de aansluitingstreffer via Kelly Madsen die na mooi voorwerk van Tarryn Bright de 2-1 het dak in tennist. Als China een kwartier voor tijd toch weer de marge weet te vergroten naar twee lijkt het gedaan voor Zuid-Afrika en toch laat de ploeg wederom zien over een goede dosis veerkracht te beschikken. In de laatste zeven minuten van de wedstrijd komen ze via Bernie Coston en Dirkie Chamberlain terug naar 3-3 maar is het slotakkoord toch voor China dat met een rake corner in de 68e minuut de overwinning binnen haalt.

‘7: 1-0 Meiyu Liang

’16: 2-0 Mengrong Wu