WK: Overzicht en doelpunten dag 8 (heren)

Duitsland-WK-heren-RU Müller

Op dag acht van het WK in Den Haag werden er naast de wedstrijd tussen de heren van Nederland en Zuid-Afrika, om 19:45 uur, in poule B nog twee andere wedstrijden gespeeld. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

Duitsland-WK-heren-RU

Nieuw-Zeeland – Duitsland: 3-5

Duitsland moest vandaag winnen om nog enigszins zicht te houden op eventuele plaatsing voor de halve finale en zet al vroeg in de wedstrijd de toon. Florian Fuchs neemt in de tweede minuut de bal in de cirkel aan en schiet deze op spectaculaire wijze hoog het dak in. Via Mats Grambisch en Christopher Zeller krijgt de Duitse formatie grote kansen om nog verder uit te lopen maar uiteindelijk is het Martin Zwicker die in de 31é minuut de voorsprong verdubbelt. Hij dolt alles en iedereen uit en pusht dan de 0-2 de touwen in. Nieuw-Zeeland verkleint daarna de marge terug naar één om vervolgens een minuut later Duitsland weer verder te zien uitlopen wanneer Zeller aan de andere kant ook een corner strak de hoek in pusht.

Vijf minuten na rust lijkt Duitsland de wedstrijd echt op slot te gooien als een voorzet van Zwicker via de stick  van Steve Edwards in goal van de Black Sticks belandt. Omdat Duitsland de plaatsing niet meer in eigen hand heeft weet het dat het moet werken aan het doelsaldo. Dat zou uiteindelijk immers bepalend zou kunnen zijn voor een plek in de halve finale. Als Benedikt Fürk in de 57e minuut dan nog de 1-5 binnen pusht ziet dat er nog rooskleurig uit. In de slotminuten moeten ze echter toch nog tegen doelpunten incasseren doordat Hayward vanaf kopcirkel nog twee maal raak sleept en de marge verkleint naar twee.

Bekijk hier de doelpunten:

‘2: 0-1 Florian Fuchs

’31: 0-2 Martin Zwicker

’33: 1-2 Andy Hayward

’35: 1-3 Christopher Zeller

’40: 1-4 Martin Zwicker

’57: 1-5 Benedikt Fürk

’67: 2-5 Andy Hayward

’70: 3-5 Andy Hayward

Zuid-Korea – Argentinië: 0-5

De Duitse hoop op een have finale plek is nu echt bijna vervlogen. De Argentijnen wonnen namelijk met 0-5 van Zuid-Korea en verstevigen daarmee hun twee plek. De Koreanen waren kansloos tegen het felle Argentinië. Vooral de corner van Gonzalo Peillat draaide wederom op volle toeren. Hij sleepte maar liefst drie keer raak voor zijn ploeg en brengt daarmee zijn teller op zeven. Daarnaast was ook Lucas Villa doeltreffend en gooide Guilermo Schickendantz de wedstrijd in de tweede helft helemaal op slot. Waar een hoog backhand schot van Agustin Mazzili naast het doel leek te verdwijnen tikte hij bij de tweede paal de bal uit de lucht het doel in en bracht daarmee de eindstand op 5-0. Als Los Leones dinsdag winnen van Zuid-Afrika gaan zij door naar de halve finale.

‘4 Gonzalo Peillat

‘7 Gonzalo Peillat