Eerste WK Doelpunt in geschiedenis voor Chili door Losada Krimerman: "Mijn mooiste doelpunt ooit" - Hoofdklasse Hockey Nederland
Denise Losada Krimerman scoorde vandaag voor Chili het eerste doelpunt ooit.

Eerste WK Doelpunt in geschiedenis voor Chili door Losada Krimerman: “Mijn mooiste doelpunt ooit”

Chili verloor vandaag haar eerste WK duel in de geschiedenis. Ondanks dit verlies, mag het team met opgeheven hoofd richting het tweede duel gaan werken. Met vlagen liet de ploeg prachtig spel zien. De Chileense Losada Krimerman scoorde voor Chili het eerste doelpunt ooit. Voor haar meteen het mooiste doelpunt in haar carrière.

Wie vandaag goed keek bij de volksliederen van Duitsland en Chili, die viel iets op. De dames van Chili zongen niet alleen uit volle borst mee, bij een enkele viel een lichte traan. Duidelijk geëmotioneerd lieten de dames zien hoeveel zin zij hadden in het eerste duel op het WK. Duidelijk was het dat het Chileense team uitkeek naar de eerste wedstrijd op een wereldkampioenschap.

“We keken erg uit naar de eerste WK-wedstrijd tegen Duitsland. Vooraf waren er veel zenuwen. Het stadium en de sfeer was geweldig en overweldigend. Ik hoorde vaak de Chileense fans. Constant werden wij aangemoedigd met: “Chili, Chili, Chili”. We speelden vandaag goed, helaas wonnen we niet”, aldus Losada Krimerman.

Denise Losada Krimerman scoorde vandaag voor Chili het eerste doelpunt ooit.
Denise Losada Krimerman scoorde vandaag voor Chili het eerste doelpunt ooit.

Eerste doelpunt

De 26-jarige verdedigster was één van de speelsters die vooral in de eerste helft indruk maakte. Duitsland kreeg weinig kansen en het was voornamelijk Chili die aan de bal was. Ondanks het overwicht, kwamen de Duitse dames op een 2-0 voorsprong. Tot dat 27ste minuut op het scorebord kwam. Losada Krimerman stond op de kop van de cirkel en flatste de bal meedogenloos tegen de plank. De Chileense dames vierden feest, alsof de ploeg net wereldkampioen was geworden. Feest mocht er gevierd worden, voor Chili was het het eerste doelpunt ooit op een WK.

“Het is prachtig dat ik vandaag scoorde. Voor mij absoluut het mooiste doelpunt ooit. Toch zie ik het vooral als een teamprestatie. We hebben dit met elkaar gedaan”, aldus Losada Krimerman.

Chili viert feest bij het eerste doelpunt ooit op een WK Hockey.
Chili viert feest bij het eerste doelpunt ooit op een WK Hockey. Foto: Roel Ubels

Volgende wedstrijd

Chili had misschien vooraf waarschijnlijk al ingecalculeerd dat het zou gaan verliezen van Duitsland en later dit toernooi van Nederland. Doordat de nummer drie in de poule ook nog door gaat in het toernooi, zal alles af gaan hangen van de volgende wedstrijd tegen Ierland.

“De volgende wedstrijd, daar gaat het om. Dan spelen we tegen Ierland. Voor ons gevoel spelen ze een beetje op dezelfde manier als dat wij doen. Als we hier een goed resultaat halen, dan hebben we een goede kans om door te gaan op het wereldkampioenschap”

Reageer