Kort WK Hockey Nieuws - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kort WK Hockey Nieuws

Het WK Hockey 2022 wordt in Spanje en in Nederland georganiseerd. In aanloop richting dit WK plaatsen wij hier kort nieuws. Volg hier al het korte WK hockey Nieuws.

15 juli

Duits international Kira Horn doet niet mee aan de finales van het Wereldkampioenschap. Jette Fleschütz is de vervangster.

22 juni

Even leek het erop dat de Belgische topschutter Stephanie vanden Borre het WK Hockey zou missen. Bondscoach Raoul Ehren heeft het strafcornerkanon toch opgenomen in de selectie. Bekijk hier de Belgische selectie.

De Argentijnse Vicky Sauze heeft haar vinger gebroken in de FIH Pro League. Het WK lijkt niet in gevaar te komen.

9 juni

Bekijk hier de selectie van het Nederlands elftal.

26 mei

Australië heeft als een van de eerste landen haar selectie bekend gemaakt voor het WK hockey welke volgende maand gaat starten. Bekijk hier de selectie voor het WK.

19 mei

De Argentijnse sterspeelster Delfina Merino gaat toch niet meedoen aan het WK Hockey. Coach Fernando kiest andere speelsters in de voorbereiding op het WK.

4 mei

Bekijk hier het volledige speelschema in Poule A, Poule B, Poule C en Poule D. Poule A en B spelen beiden de poulefase in Nederland.

19 april

De topscorer van België in de FIH Pro League Stephanie Vanden Borre lijkt het WK te gaan missen. De speelster zou tijdens de EHL haar kruisband afgescheurd hebben.

12 april

De nog steeds topfitte Delfina Merino lijkt zich op te gaan maken voor haar vierde WK. De 32-jarige Argentijnse speelde 304 wedstrijden en scoorde daarin 84 keer. Op dit moment speelt Merino in de Belgische hockeycompetitie. Mocht Merino fit blijven, dan zien we haar waarschijnlijk ook terug in de FIH Pro League tegen en in Nederland.

1 maart
De kaartverkoop voor het WK Hockey is gestart. Lees hier alle informatie omtrent het WK

24 februari
De organisatie van het WK hockey heeft de officiele website gelanceerd. Via de website kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief en de voorinschrijving voor de tickets.

17 februari
Bekijk hier het speelschema van Group A waarin de Oranje dames gaan spelen. Nederland speelt de eerste wedstrijd tegen Ierland.

7 februari
De loting van het WK hockey vindt plaats op 17 februari. De Nederlandse dames zitten in Poule A en de Spaanse en Argentijnse dames in Poule B. Andere landen die mee gaan doen zijn: België, Engeland, Duitsland, Ierland, Australië, Canada, Chili, China, India, Japan, Zuid-Korea, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Argentinië.

28 januari:
Chili plaatst zich voor het eerst in de historie voor het WK Hockey

Reageer