LIVE WK: Oranje voor 3 op een rij (Eindstand 14-0) - Hoofdklasse Hockey Nederland
Oranje speelt in haar derde duel van het WK Hockey tegen Chili.

LIVE WK: Oranje voor 3 op een rij (Eindstand 14-0)

De Oranje-heren spelen in hun derde duel van het WK Hockey 2023 tegen Chili. Weinig staat er nog op het spel. De heren hebben zich al geplaatst voor de kwartfinale. Bekijk hier alle ontwikkelingen van deze wedstrijd.

Einde wedstrijd

58′ Doelpunt! Thierry Brinkman scoort uit een niet goed gestopte strafcorner.

52′ Het tempo gaat even iets omlaag. Het is de eerste keer deze wedstrijd dat Chili mag hockeyen

50′ Sleep Chili! Redding Visser

49′ Wat een mooi moment in de wedstrijd! Visser mag minuten maken voor Oranje en laat meteen zien dat ook hij een goede keeper is. Een eerste schot van de wedstrijd van Chili wordt knap gestopt.

48′ Corner Beins. Voet. Nieuwe poging en wederom Beins met een sleep. Hard in de linker kruising!

46′ Het prijs schieten gaat maar door. Koen Bijen scoort zijn tweede.

Einde derde kwart

45′ Nog een corner! Moeizaam, maar Chili werkt de bal weg

45′ Wat een sleep! Jip Janssen vuurt de bal op de lijnstopper af. In de goal! Zijn vijfde van het toernooi. Janssen leidt het klassement topscorers.

43′ Wat een moment! Nog nooit scoorde hij voor Oranje. Vandaag scoort Justen Blok uit een rebound de 10-0 voor Oranje. Maar liefst vijf keer weten de Nederlanders de goal van de opponent te vinden.

41′ Het gaat vreselijk hard. Elke aanval lijkt nu een doelpunt te worden. Bij Chili is de tank leeg, terwijl Oranje er lustig op lost hockeyt. Koen Bijen scoort de 9-0. De voorzet was van Brinkman.

38′ Pieters scoort! Geen mooi doelpunt, maar hij zal er niet minder blij mee zijn. Van de zijkant pusht de aanvaller de bal. Zijn intentie was een voorzet. Via een verdediger gaat de bal in de goal. Het is Terrance Pieters zijn eerste doelpunt dit toernooi.

37′ Corner Oranje. Beins sleept, op een voet Nog een poging en weer Beins. Gevaarlijk! Het was alweer de elfde strafcorner van de wedstrijd

36′ Het is dat er weinig publiek uit Nederland aanwezig is. Anders hadden we nu waarschijnlijk 10, 10, 10… in het stadion gehoord.

35′ Strafcorner Oranje. Janssen via een Chileense voet naast de goal. Nieuwe corner. Janssen sleept, en scoort! Het is zijn derde van de wedstrijd en zijn vierde van het toernooi. Ook Janssen staat nu bij de beste topscorers van het toernooi .

34′ Brinkman gaat een actie aan en speelt zijn verdediger uit. Met de backhand vindt hij de lange hoek. Doelpunt Oranje! De aanvoerder van Oranje is in topvorm en heeft alweer vier keer dit toernooi gescoord. Met Jeremy Hayward is hij nu topscorer.

33′ Schot Croon! Via de keeper over de achterlijn

32′ De wedstrijd gaat verder met Oranje aan de bal. We zijn benieuwd of Delmee vandaag reserve-keeper Visser ook nog wat minuten zal geven.

31′ In de rust laat bondscoach Jeroen Delmee het volgende weten: ,,We creëren een hoop kansen en zijn blij met ons spel. Het tempo zal niet omlaag moeten in de tweede helft”.

Einde tweede kwart

30′ Nieuwe strafcorner voor Oranje. Sleep Janssen! Doelpunt. Laag op de plank

29′ Chili moest winnen om nog een kansje te maken op een plek bij de beste 16. Dit gaat niet lukken. Oranje gaat door deze ruime voorsprong eerste worden in de poule. Maleisië wordt tweede en Nieuw-Zeeland derde. De laatste twee teams spelen nog een extra wedstrijd om zich te plaatsen voor de kwartfinale

28′ Doelpunt! Mooie actie van Pieters. De aanvaller maakt een turn en lijkt te scoren. Brinkman tikt de bal vlak voor de doellijn nog aan. Doelpunt van Brinkman!

27′ Weer Janssen met een strafcorner. Door het midden, makkelijke prooi.

26′ Slim van de Vilder. Bal op de voet. Strafcorner Oranje Janssen sleept. Geen doelpunt. Het gaat dit toernooi moeizaam

24′ Oranje is los! Een prachtige combinatie wordt afgemaakt door Thijs van Dam. Het is zijn tweede dit toernooi.

23′ Ook al speelde de Vilder niet altijd gelukkig in de laatste Pro League wedstrijden, dit WK speelt hij prima. De aanvaller jaagt de bal in de touwen!

17′ Oranje houdt druk op het Chileense team

Einde eerste kwart

14′ Corner Janssen. Naast en over de goal.

13′ Eerst schot van Chili op de goal van Blaak. Bolle kant

10′ Nieuwe corner Oranje! Sleep Beins! Afzwaaier

8′ Daar is hij dan! Jip Janssen scoorde dit toernooi nog niet uit een strafcorner. Vandaag scoort hij zijn eerste doelpunt uit een corner.

7′ Voorzet Bijen naar Pieters. De keeper kan er net op tijd tussen stappen. Pieters heeft dit toernooi nog niet gescoord en zal er alles aan doen om vandaag zijn eerste doelpunt op een WK te gaan scoren.

6′ Chili staat in een 3-2-3-2 opstelling, waarbij er met twee defensieve middenvelders wordt gespeeld.

5′ Wat een schot! Brinkman met een backhand. Prachtige redding van de keeper.

2′ De cirkel van Chili is gevonden. Wortelboer met een moeizame voorzet.

1′ De wedstrijd is begonnen

0′ In de voorbeschouwing laat Jeroen Delmee weten dat het baltempo vandaag hoog zal moeten liggen om Chili te kunnen verslaan

Bekijk hier alvast het voorlopige speelschema van de finales van het WK Hockey 2023

Opstelling Oranje: Balk, de Geus, Brinkman (C), Croon, Wortelboer, Hoedemakers, Bijen, van Heijningen, Blaak (GK), Janssen en Blok

Opstelling Chili: Araya (GK), Purcell, Goni, Renz (C), Maldonado, Pizarro, Amoroso, Hurtado, Contardo, Valenzuela en Becerra.

Foto: WorldSportPics

Reageer