Strafcorner nummer elf zorgt voor finaleplaats Oranje op WK Hockey - Hoofdklasse Hockey Nederland
Vreugde bij Oranje na het behalen van de finale op het WK Hockey 2022.

Strafcorner nummer elf zorgt voor finaleplaats Oranje op WK Hockey

De Oranje-dames hebben in de halve finale van het WK Hockey voor een prachtige prestatie gezorgd, door van Australië te winnen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Frederique Matla kon strafcorner nummer elf scoren, waardoor Oranje naar de finale van het WK Hockey mag.

In een niet al te enerverende wedstrijd probeerde Oranje meteen de wedstrijd te bepalen. Australië werd onder druk gehouden wat resulteerde in verdedigende fouten bij de Aussies. Kansen waren spaarzaam.

In de 29ste minuut was het Oranje met de eerste echte kans van de wedstrijd. Een prachtige sleep van Yibbi Jansen leek praktisch al in de goal van Australië te liggen. Knap genoeg stopte de lijnstopster de bal op heuphoogte op de lijn. Met 0-0 gingen beide teams de rust in.

De wedstrijd begon pas spannend te worden, toen het derde kwart was begonnen. Oranje kreeg in namelijk amper acht minuten tijd namelijk negen strafcorners. De Australische keepster Bartram vervulde een heldenrol, door meerdere pogingen goed te stoppen. Pogingen van Matla, Plönissen en Jansen werden door haar gestopt.

De Australische keepster Bartram vervult een heldenrol in het derde kwart van de wedstrijd.
De Australische keepster Bartram vervult een heldenrol in het derde kwart van de wedstrijd. Foto: Worldsportpics

In de tegenstoot kon Australië ook een strafcorner versieren. Deze werd door de eerste uitloopster er goed uitgelopen. Even leek Australië het initiatief van Oranje over te nemen. Knap genoeg versierden de Oranje dames luttele minuten later opnieuw een strafcorner.

Met Frederique Matla op de kop van de cirkel was het tot nu toe nog geen zekerheid dat er ook doelpunten zouden vallen. Ditmaal wel. De elfde strafcorner werd knap door de spits links laag op de plank gelegd. De Oranje-dames mochten met een 1-0 voorsprong richting het vierde kwart.

Frederique Matla scoort het winnende doelpunt van de wedstrijd voor Oranje.
Frederique Matla scoort het winnende doelpunt van de wedstrijd voor Oranje. Foto: Worldsportpics

Meteen begon Australië te jagen in het laatste kwart van de wedstrijd. Keepster Anne Veenendaal werd echter geen moment echt getest. Tot de laatste minuut van de wedstrijd had zij eigenlijk nog geen bal moeten stoppen. In deze laatste minuut mocht Australië vanaf de kop van de cirkel nog één keer een strafcorner nemen. Knap verdedigend werk van de Oranje-dames zorgde ervoor dat ook dit keer Veenendaal niet aan het werk hoefde te gaan. De laatste seconden kon Oranje de wedstrijd op slot houden. Op zondagavond mag Oranje om 21.30 uur gaan proberen de titel op het WK te pakken.

Coverfoto: Worldsportpics

Reageer