Greenfields stadion is klaar voor het WK hockey - Hoofdklasse Hockey Nederland

Greenfields stadion is klaar voor het WK hockey

Vanmiddag is in Den Haag het GreenFields Stadion opgeleverd en overgedragen aan de KNHB. Het tijdelijke hockeystadion fungeert naast het Kyocera Stadion als speelveld voor het WK dat van 31 mei tot en met 15 juni plaats vindt. 

WK Greenfields credit Daan Rhijnsburger (1)
Internationals Hertzberger, van Ass en Jaap Stockmann (als Stockey) opende het veld. Credit: Daan Rhijnsburger

Het Kyocera stadion vormt het hart van het internationale toernooi. De thuisbasis van ADO Den Haag biedt plaats aan onder meer de hockeywedstrijden van Oranje en de finales in het slotweekend. Naast dit hoofdstadion is in minder dan twee maanden tijd het tweede, tijdelijke hockeystadion gebouwd. Dit Greenfields stadion biedt plaats aan 5000 bezoekers en heeft 1000 overdekte tribune plaatsen. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig, van kleedkamers tot kantoorruimtes voor officials en de WK-organisatie. Tijdens de poulefase van het WK worden in dit stadion tien dagen lang twee wedstrijden per dag gespeeld die live worden uitgezonden door RTV West.

In een animatievideo presenteert GreenFields dit nieuwe kunstgrasveld dat met speciaal voor tophockey ontwikkelde TenCate-vezel werd gemaakt en inmiddels ook bij 13 amateurverenigingen in het land is aangelegd.

Reageer