Haags Hockey Plein geopend met een flashmob

De opening van het Haags Hockey Plein vandaag was een mooi voorproefje van wat Den Haag de komende weken te wachten staat.  Vandaag waren er een flash mob door leden van Haagse hockeyclubs, geregisseerd door de Dutch Don’t Dance Division, en wedstrijdjes tussen oud-topsporters zoals Jim Charité en Taeke Taekema.  Vanaf nu krijgen we op het Plein zestien dagen lang een programma voorgeschoteld waar dans, muziek en sport samenkomen.  Vanavond treedt onder andere de Haagse band Splendid op.

DEN HAAG - Haags Hockey Plein. FOTO VALERIE KUYPERS
Wethouder Klein overhandigt Ties Kruize het straatbordje van het Haags Hockey Plein.

Wethouder Karsten Klein (sport) gaf het Plein dan ook symbolisch in handen van Ties Kruize, voorzitter van de Stichting Haags Hockey Plein.  Deze stichting, waarin naast Ties Kruize ook onder andere Lisanne Lejeune en Erica Terpstra actief zijn, heeft ervoor gezorgd dat de Rabobank Hockey World Cup voelbaar wordt in het hart van de stad.  Naast muziek en entertainment voor groot en klein, worden ook de meeste WK wedstrijden live uitgezonden op groot scherm.

Om alle activiteiten mogelijk te maken werden op het Plein een miniatuur hockeyveld, een groot buitenpodium, een paviljoen en grote schermen aangelegd. Klein: “Het is vrij uniek in de wereld dat een sporttoernooi gepaard gaat met een stadsfeest van gelijke duur. Daarom wil ik de Stichting Haags Hockey Plein van harte danken voor haar geweldige prestatie om twee weken lang dagvullende en gevarieerde programmering neer te zetten.”

Ook Kruize gaf aan als oud-hockeyer én Hagenaar erg enthousiast te zijn over het idee om het WK naar het hart van de stad te brengen. “We hebben maandenlang keihard gewerkt om alles rond te krijgen en vandaag ben ik dan ook erg trots op het Haags Hockey Plein te mogen openen. Ik wil mijn team dat dag en nacht heeft gewerkt, het bestuur en alle partners, waaronder Greenfields, Ten Cate en Lotto hartelijk danken want zonder hen was dit niet mogelijk geweest.”

Het wereldkampioenschap hockey vindt plaats in het Kyocera Stadion en naastgelegen, speciaal aangelegd, Greenfields Stadion van 31 mei tot 15 juni.

Alle informatie over de activiteiten op het Haags Hockeyplein is te vinden op www.haagshockeyplein.nl

Reageer