Overzicht WK side events

Tijdens het WK in Den Haag kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten die plaatsvinden rondom het Kyocera Stadion. Op deze zogenaamde side-events op de Haaglanden verenigingen en het Haags Hockey Plein zullen sport, cultuur en politiek samen komen. Daarnaast zijn er nog tal van organisaties, zoals het NOC*NSF, ministeries en KNHB sponsorrelaties, die congressen en seminars organiseren. 

Voor onderstaande ‘side events’ kun je je nog inschrijven, zo staat geschreven op de KNHB site. De resterende activiteiten zijn te vinden op de officiële toernooi website.

CONGRESSEN:

Medisch Congres: 31 mei in New Babylon, Den Haag

De Medische Commissie van de KNHB organiseert samen met de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) het Medisch Congres. Tijdens dit congres zal kennis, netwerken en hockey gecombineerd worden.

Seminar Gezonde Sportkantine: 31 mei/1/2/7/8/9 juni in WestlandGreenhouse (op het WK terrein)

Doel van de seminars Gezonde Sportkantine is om bestuurders van sportverenigingen van alle sportbonden te laten zien dat het aanbieden van de gezonde keuze in de sportkantine leuk en lekker is en kan leiden tot extra omzet en meer tevreden leden. Iedereen krijgt diverse tips en trucs om de gezonde keuze op een goede manier te introduceren in de eigen kantine.

SPORT EVENTS:

Bedrijfshockey Mixed 5-a-Side Toernooi: 31 mei op HGC

Een grootschalig 5-a-side bedrijventoernooi. In deze nieuwe competitievorm gaan teams met maximaal 5 spelers het veld op en wordt gespeeld op een kwart veld. Deze dag is geheel in de sfeer van het WK, alle WK wedstrijden zijn dan ook live te volgen! Daarnaast is er ook lekker eten, gezelligheid en een feestelijke borrel na de prijsuitreiking.

HGC Trimhockey Toernooi: 14 juni op HGC

Een grootschalig Mixed Hockey Tournament voor trimhockeyers. Het toernooi wordt gespeeld met elftallen op een volledig veld. Het niveau van de teams kan variëren van beginner tot gevorderd. Belangrijk is dat de spelers uitgaan van de Olympische gedachte; deelnemen is belangrijker dan winnen!

Landelijk Fithockey Toernooi: 5 juni op H.C. Wateringse Veld

Gezellig en sportief toernooi voor alle fithockeyers. Tijdens dit Landelijk Fithockey Toernooi bieden we ook op een tweede veld een clinic aan voor geïnteresseerden en kan er ook een Fittest worden afgenomen. Olga Commandeur, bekend van het beweegprogramma “Nederland in beweging” verzorgt de warming-up!

Landelijke Dirk Kuyt Foundation LG-Hockeydag: 1 juni op H.C. Cartouche

Dé LG-Hockey dag van 2014. Alle LG-hockeyers strijden deze dag in teams tegen elkaar. Er wordt ook een clinic georganiseerd waarvoor het nog mogelijk is om aan te melden.

World Cup Beach Hockey Festival: 12 t/m 14 juni in The Hague Beachstadium (Scheveningen)

Drie dagen feest, entertainment en topsport op de beach sport locatie van Nederland; het grootste Beach Hockey toernooi ter wereld. Naast de officiële World Beach Hockey titel is op zaterdag 14 juni een Top en Recreatie toernooi. Het The Hague Beach Stadium telt vijf Beach Hockey velden. Er is plek voor 2000 toeschouwers, er is een feesttent, veel zand, zon en muziek.

KNHB WK Clinics: 31 mei, 1 juni, 7 t/m 9 juni op Rijswijksche H.C.

Voor degene die voor het bezoek aan het WK nog een hockey clinic willen volgen of een ieder die de WK sfeer wil proeven organiseert de KNHB samen met Bovelander & Bovelander clinics.

Clinic docenten Lichamelijk Opvoeding: 5 juni op H.C. Ypenburg

De KNHB vindt het belangrijk dat kinderen op school op een leuke en verantwoorde wijze kennis maken met hockey. Daarin spelen groepsleerkrachten en leerkrachten lichamelijke opvoeding een belangrijke rol. Deze doelgroep willen we dan ook graag op de hoogte stellen van de jongste ontwikkelingen in het hockeyspel.

VOOR IEDEREEN:

Arbitrage Café: 3 en 5 juni in Sublime FM Music Lounge (op het WK terrein)

Deze cafés zijn bedoeld voor alle arbitrageliefhebbers en zijn publiekelijk toegankelijk. Een aantal prikkelende stellingen worden gebruikt om de dialoog tussen- en met de aanwezigen op gang te brengen, onder begeleiding van Peter Elders (bondsbestuurslid  portefeuillehouder arbitrage) en op 3 juni ook van Peter Heerschop. Inschrijven niet nodig.

WK Clubdag: 29 mei op eigen vereniging

Op veel hockeyverenigingen wordt het motto van de Rabobank Hockey World Cup 2014 “Let’s celebrate hockey” in praktijk gebracht. De KNHB heeft voor alle verenigingen een WK Clubmap samengesteld met daarin uitgewerkte programmaonderdelen voor de hockeyende jeugd tussen de 4-18 jaar.

Comments (1)

  1. En natuurlijk de 4 juni de keeperstrainer en -coach dag op LOHC.

Reageer

Contact Us