Volg tijdens het WK de real-time snelheden van schoten op doel via ‘Hockeytracker’

De smartphonebezitters en tv-kijkers zullen bij het WK hockey in Den Haag, dat zaterdag begint, precies weten met welke snelheid onder anderen Mink van der Weerden zijn strafcorners op het vijandelijke doel slingert.

Voor de eerste keer bij een groot titeltoernooi maakt de organisatie gebruik van een snelheidsmeter voor alle bewegingen in de cirkel, ‘Hockeytracker’ genoemd. Daarmee kan de snelheid van alle schoten, passes en andere doelgerichte acties exact worden gemeten en op het video- en tv-scherm zichtbaar worden gemaakt voor het publiek.

SAP heeft deze speciale app ontwikkeld. De hockeytracker app geeft real-time informatie over tal van gegevens tijdens en na de wedstrijden. Denk hierbij aan real-time weergave van de balsnelheid op het moment dat een speler op het doel schiet of van een penalty corner en welke speler als laatste een schot op het doel heeft geschoten.

Hoe werkt het?

Wanneer er bijvoorbeeld een corner wordt gegeven kan het publiek  via de internetbrowser op telefoon of laptop inloggen op www.hockeytracker.nl. Door een radarsysteem tussen de 23-meterlijn en de achterlijn wordt de snelheid van de bal geregistreerd en wordt deze weergeven in het scherm. Zo kan iedereen dus precies zien met welke snelheden Mink van der Weerden en Maartje Paumen hun strafcorners op het goal afvuren.

 

Reageer