WK wordt ‘Cashless event’

Op de Rabobank Hockey World Cup 2014 kunnen bezoekers hun aankopen afrekenen met MyOrder Cashless Betalen. Met een betaalsticker op de telefoon en een MyOrder-portemonnee betalen de hockeyfans door hun telefoon tegen een betaalterminal te houden. Het WK wordt daarmee een volledig ‘cashless evenement’, waar niet met contant geld wordt betaald.

Het voordeel van het systeem is dat betalen veel sneller gaat. Daardoor ontstaan er minder snel rijen bij restaurants en shops. Ook is het veiliger voor de bezoekers, die niet meer met veel geld op zak hoeven rondlopen. MyOrder Cashless Betalen biedt gebruikers extra voordelen, zoals kortingscoupons voor producten die op het Hockey Park te verkrijgen zijn. Die coupons zijn door gebruikers op hun MyOrder portemonnee te laden. Deze manier van ‘cashless’ betalen is geschikt voor klanten van alle banken.

Een goed georganiseerd toernooi houdt volgens de KNHB ook in dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Naast een samenwerking met Jeugdsportfonds en een educatieve kas op het terrein hoort daar ook een innovatieve manier van betalen bij. Johan Wakkie, directeur KNHB: “Vanzelfsprekend willen we de WK-fans de beste mogelijkheden op betaalgebied bieden. Het heeft voor hen veel voordelen: het is snel, veilig en ze krijgen extra aanbiedingen van partners.”

Bezoekers aan het WK met een Nederlands 06-nummer kunnen nu al een MyOrder-portemonnee aanmaken via www.mycashless.nl/RHWC. Bij hun eerste bezoek aan het WK krijgen ze een gratis MyOrder-kaart met betaalsticker die ze binnen een minuut aan hun portemonnee kunnen koppelen. Buitenlandse WK-fans en mensen zonder smartphone kunnen deze kaart inzetten als ‘prepaid-kaart’, die ze met hun pinpas per keer kunnen opladen.

Comments (12)

 1. Dus de Bond maakt uit hoe ik MIJN aankopen Moet betalen Belachelijk mag ik daar wel zelf bepalen wanneer ik naar de WC ga .Ik denk dat ik zelf bepaal en de standhouders hoe ik afreken.

 2. cashless? dus leden van Laren mogen ook komen!

 3. Ik vind het simpelweg niet klantvriendelijk naar al je buitenlandse gasten. Bovendien krijg je een betaalwijze door de strot geduwd. En even open en transparant: Cashless is van Multicard en Multicard heeft maar één bank als partner… Juist ja, de contantloos boereleenbank.

 4. Ik zie het probleem niet.
  Bij de olympische spelen in Londen probeerde Visa cashless betalen aan de man te krijgen. Visa was toen grote sponsor, ze willen er ook wat voor terug. In het Holland Heineken House ism Rabobank kon je ook alleen maar cashless betalen. goede proeftuin toen en nu het wk. Ze betalen genoeg sponsorgeld, en via deze manier raaktn men gewend aan hun diensten en krijgen ze er wat voor terug. En myorder is een topuitvinding vind ik zelf!

 5. yep en alle buitenlanders die preypaid kaarten moeten kopen.. alles wat niet op is… van die prepaid kaarten (net zoals in de arena…) voor wie is dat…

  Gr.

  Bob

 6. ‘kunnen betalen’
  maar KAN ik ook nog cash betalen, of ben ik nu echt verplicht dit te doen?
  #wateenrotsysteem#

 7. Als er nog tegoed op je kaart staat, dan kan je dit weer cash terugkrijgen.

 8. @bet

  ” ik denk dat ik zelf bepaal hoe ik afreken”

  Dat denk ik niet!! Ik denk dat jij dan eerder geen broodje gaat eten!
  En wat is nou eigenlijk je probleem?

 9. Laat ons zelf bepalen hoe wij willen betalen ik vindt het erg vergezocht op deze manier brengen wij zelf ons eten en drinken mee moet ook wel met deze toegangsprijzen en wij zullen niet de enige zijn Bij deze roep ik iedereen op om zelf uw eten en drinken mee te brengen .

 10. Oke Bet,

  Gaan we doen!! Als het aan jou ligt moeten we op vrijdag nog naar het bankkantoor want anders heb je het weekend geen geld?

 11. Flauwe grap

  Ik denk dat hij nog een loonzakje krijgt 🙂 🙂 :).

 12. Voor iedereen die z’n restantjes terug wilt, zie de FAQ pag. 3.

  Lijkt mij een lastig verhaal voor gasten uit een ander land. Voor inwoners uit sommige landen zijn cash of credit card zo’n beetje DE enige opties voor betalen in het buitenland.

Reageer

Contact Us