Bloemendaal en Laren niet betrapt op matchfixing - Hoofdklasse Hockey Nederland
Bloemendaal en Laren werden verdacht van matchfixing.

Bloemendaal en Laren niet betrapt op matchfixing

Alle schijn had er er naar dat Bloemendaal en Laren beiden geschorst zouden worden op verdenking van matchfixing in het zaalseizoen 2021-2022. Beide teams wilden in de slotminuten bij een gelijkspel niet meer spelen, waardoor Ring-Pass Delft automatisch degradeerde. Vandaag liet de ISR weten dat zij beide teams niet konden betrappen op matchfixing.

Maar liefst 1,5 minuut lieten Bloemendaal en Laren de bal in het midden liggen. Geen speelster raakte de bal. Terwijl het publiek, hockeyfans en speelsters van onder andere Ring-Pass Delft begonnen te fluiten naar beide opponenten en de teams het verwijt maakten dat zij aan competitievervalsing deden, maakten Bloemendaal en Laren zich klaar voor een feestje.

Nog geen 1,5 later floot de scheidsrechter af. Hockeyclub Ring-Pass Delft degradeerde naar de topcompetitie. Bloemendaal en Laren vierden feest.

Geen matchfixing

De KNHB liet weten het onderzoek te willen laten doen door een onafhankelijk orgaan, namelijk het instituut voor sportrechtspraak (ISR). Vandaag liet de Gooi-en Eemlander weten dat het ISR het onderzoek heeft afgerond, maar dat zij geen reden zien om Bloemendaal en Laren te schorsen op verdenking van matchfixing. Oftewel, beide teams handelden legitiem. Volgens het instituut is de wedstrijd ‘spontaan’ ontstaan en zijn er vooraf geen afspraken gemaakt, waardoor er volgens het ISR geen sprake is van matchfixing.

De KNHB lijkt met de handen in het haar te zitten en de uitslag van het ISR over te moeten nemen. Laren en Bloemendaal zullen naar alle waarschijnlijkheid dus volgend jaar ‘gewoon’ meedoen in de Hoofdklasse dames zaal.

Reageer