Pien van der Heide: ,,Meedogenlozer worden voor een eventueel landskampioenschap voor HDM” | Hoofdklasse Hockey Nederland

Pien van der Heide: ,,Meedogenlozer worden voor een eventueel landskampioenschap voor HDM”

Weinig zullen de dames van HDM afgelopen weekend te klagen hebben gehad. In het dubbelweekend werd er maar liefst drie keer gewonnen, éénmaal werd er gelijk gespeeld. Met veertien punten staat HDM eerste, een plek die recht geeft op de play-offs. HDM-speelster Pien van der Heide is tevreden, maar denkt dat er nog werk aan de winkel is voor een landskampioenschap: ,,We zullen meedogenlozer moeten worden”.

Het blijft altijd de vraag hoe teams uit de winterstop terug keren. Een drietal weken mochten de teams uit de Hoofdklasse genieten van een vakantie. Dit weekend werd er op zaterdag en op zondag gespeeld. Een pittig programma, waarbij veel op het spel zou staan. 

Pien van der Heide in actie in de zaal.
Pien van der Heide in actie in de zaal. Foto: Roel Ubels

HDM start uitstekend

Een van de teams die uitstekend aan het jaar 2023 is begonnen, zijn de dames van HDM. Drie keer werd er afgelopen weekend gewonnen, één keer werden de punten gedeeld. Vandaag werd regerend landskampioen Den Bosch vrij eenvoudig aan de kant gezet. Met veertien punten staan de dames van HDM bovenaan. 

Voor HDM-speelster Pien van der Heide is het de vierde keer dat zij met HDM mee doet in de zaal. Van der Heide, kenmerkend doordat zij met een hoge staart speelt, ziet mogelijkheden maar rekent zich nog niet rijk: ,,Dit jaar hebben we een ander team dan vorig jaar. Toch blijkt wel dat het heel goed gaat. We hebben met ons team veel plezier. Dat de resultaten dan ook nog positief zijn, is een mooi gegeven. Ook al staan we nu bovenaan, we zullen nog punten moeten pakken om uiteindelijk een plek in de play-offs te bewerkstelligen”. 

Pien van der Heide is van mening dat HDM meedogenlozer zal moeten worden.
Pien van der Heide is van mening dat HDM meedogenlozer zal moeten worden. Foto: Roel Ubels

De voorsprong op nummer twee Amsterdam is drie punten. Den Bosch volgt met vier punten achterstand. Kampong lijkt nog een kleine kans te hebben op de play-offs. De teams spelen nog vier wedstrijden, waarbij alleen Amsterdam uit de top-3, een gevaarlijke opponent lijkt te zijn. Tegen Den Bosch werd al twee keer gespeeld.  

Pien van der Heide speelt een bal naar één van haar teamgenoten.
Pien van der Heide speelt een bal naar één van haar teamgenoten. Foto: Roel Ubels

Van der Heide, die zichzelf meer als een verbinder dan creatieve speelster in het team ziet, denkt dat het halen van de play-offs haalbaar is. Een eventueel landskampioen, daar wil de ervaren speelster nog niet over praten: ,,We zullen meedogenlozer moeten worden. Vandaag tegen Den Bosch en Kampong vond ik dat we het goed deden. Op zaterdag tegen Amsterdam kregen we veel kansen. De trekker konden we helaas niet goed overhalen. Verdedigend staan we goed, aanvallend is er nog werk aan de winkel”. 

Bekijk hier de stand van zaken in de Hoofdklasse dames

Reageer